HomeActualitateNeamt

Direcția Silvică scoate la vânzare peste 1.900 de pomi de Crăciun

Preţurile variază în funcţie de specie şi de mărime, precum şi de modul în care se doreşte a fi achiziţionat bradul, tăiat sau la ghiveci.

Direcţia Silvică Neamţ s-a pregătit din timp pentru a pune la dispoziţia cetăţenilor cei mai frumoşi brazi de Crăciun, chiar dacă mai este o lună până la Crăciun.

Cei mai ieftini brazi naturali pot fi achiziţionaţi de la Direcţia Silvică Neamţ, care, în acest an, vinde 1.940 de pomi de iarnă, mai mulţi cu 640 de arbori comparativ cu anul trecut.

„Anul acesta, Direcţia Silvică Neamţ pune la dispoziţia cetăţenilor 800 de pomi din specia molid ornamental la Ocolul Silvic Pipirig, la Ocolul Silvic Borca – 240 de pomi molid, la Ocolul Silvic Brateş – alţi 50 de astfel de brăduţi, iar la Ocolul Silvic Roznov – încă 100 de pomi de iarnă. 400 din pomii de la Ocolul Silvic Pipirig sunt în ghivece şi tot în ghivece avem alţi 500 de brăduţi la Ocolul Silvic Gârcina, speciile molid ornamental, Duglas şi caucazian. În afară de pomii de Crăciun scoşi la vânzare în punctele enumerate, vor mai fi valorificaţi la ocoale pomii proveniţi din confiscări sau abandonaţi, aproximativ 1.000 de bucăţi”, a declarat Lucian Cozma, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Neamţ.

La Direcţia Silvică Neamţ, preţurile brazilor sunt accesibile tuturor cetăţenilor, indiferent de veniturile pe care le au. Acestea diferă în funcţie de specie, de dimensiuni, dar şi de modul în care se doreşte a fi achiziţionat bradul: tăiat sau la ghiveci. Spre exemplu, un pom de iarnă de până la trei metri costă între 20 şi 30 de lei, iar cei care doresc unul mult mai înalt, de peste trei metri, trebuie să facă o comandă, dat fiind faptul că preţul este stabilit în funcţie de dimensiuni.

Un brad cu înălţimea între 1,31 şi doi metri costă 25 de lei, iar unul între doi şi trei metri ajunge la 30 de lei. Bradul caucazian la ghiveci, cu o înălţime între 0,70 şi 1,10 metri, costă 70 de lei, iar cei din specia Duglas, care au între 1,50 şi 1,70 de metri, ajung la 75 de lei. Cel mai ieftin pom de Crăciun costă 10 lei şi are între 0,70 şi 1,30 de metri, iar cel mai scump este comercializat la ghiveci, provine din specia molid ornamental, are între 1,71 şi 2,20 de metri şi costă 125 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0