Prima paginăActualitateNeamt

Direcția Silvică a trecut cu bine de auditul internațional

Dimensiune text

Întreaga activitate a Direcției Silvice Neamț, referitoare la managementul forestier, a fost verificată, pe parcursul unei săptămâni din luna iunie, de un grup de auditori internaționali. Deși raportul oficial din partea auditorului, Wood Mark Soil Association, din Marea Britanie, nu a sosit încă, din semnalele pe care le-au primit reprezentanții Direcției Silvice rezultă că nu au fost descoperite nereguli.

”Certificarea pădurilor reprezintă o soluție nouă utilizată în politica forestieră actuală și o modalitate de extindere a piețelor produselor forestiere obținute din păduri gospodărite durabil. Dintre sistemele internaționale de certificare, Regia Naționala a Pădurilor Romsilva și, în mod particular, Direcția Silvică Neamț, este certificată în sistem FSC(Marcă Înregistrată), sistem ce presupune un set de principii, criterii și subcriterii ce vizează peste 200 indicatori, care trebuie respectate din punct de vedere social, al protecției mediului, suplimentar regulilor obișnuite de exploatare”, explică Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Neamț.

Regia Națională a Pădurilor deține trei certificate de grup: Direcția Silvică Maramureș, un grup format din Direcțiile Silvice Suceava, Neamț, Timiș și Arad, și un grup format din alte 23 de direcții. „Monitorizarea se face anual, prin sondaj. Primele impresii după misiunea de audit realizată la instituția noastră au fost favorabile. Nu am avut probleme, nu au fost semnalate nereguli sau impuse condiții, din punct de vedere al standardelor de certificare a managementului forestier”, a spus Lucian Cozma.

COMENTARII

WORDPRESS: 0