Prima paginăPolitica

Dezvoltarea orașului cu parcuri industriale și reconversie profesională

Dimensiune text

Aceasta este viziunea consilierului local Bogdan Savin. El este cel mai nou membru al legislativului local, cu un mandat început la sfârșitul lunii februarie.

Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă consilierii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat. 

Este consilier local de mai puțin de un an. Bogdan Savin a devenit consilier local la începutul acestui an, în locul lui George Lazăr, actualul prefect al județului. Este unul din cei trei consilieri locali ai PNL și unul dintre cei mai tineri reprezentanți ai romașcanilor în legislativul local. ”Am avut emoții, fiindcă a fost ceva cu totul nou pentru mine. Chiar și în ceea ce privește relația cu presa. Acesta este primul interviu pe care îl acord. Am mai fost la două emisiuni în timpul unor campanii electorale,  dar nu am acordat un interviu doar eu. Când am aflat că voi fi membru în Consliul Local, m-am sfătuit cu colegii de partid care au experiență în administrația locală. Și învăț din mers”, mărturisește consilierul PNL.savin 1

Bogdan Savin susține că a solicitat rezolvarea unor probleme din oraș, dar că a făcut acest lucru întâlnindu-se cu reprezentanții administrației locale în alt context decât cel al unei ședințe de plen. ”Nu țin la paternitatea unei idei, important să se rezolve problema”, spune consilierul PNL.

Proiectul comun al consilierilor locali PNL, referitor la contorizarea individuală a apei, reprezintă o prioritate pentru liberali. Bogdan Savin a precizat că, în prima partea a lunii decembrie, va avea loc o întâlnire cu reprezentanții ApaServ pentru a se discuta pe marginea unei posibile modificări a regulamentului-cadru, astfel încât să se poată încheia contracte între operator și persoane fizice care locuiesc în condominiu. ”În ceea ce mă privește, am identificat două situații care cred că ar ajuta la dezvoltarea municipiului Roman. Mă gândesc la zona Obor, cea către Luțca, care nu este bine valorificată. Din păcate, au fost investitori care au ales comunele din jurul Romanului pentru derularea unor investiții, din cauză că nu au avut parte de facilități. Dacă am face un parc industrial în zona Obor, în sensul de a exista acolo rețele de utilități, investitorii s-ar opri la Roman. Urmează o perioadă, 2014-2020, în care se vor putea accesa din nou fonduri europene și sunt sigur că vor fi și investitori romașcani care vor profita de oportunitățile noului exercițiu financiar. Dacă îi vom putea păstra în Roman pe acești investitori, orașul va avea de câștigat”, este de părere Bogdan Savin.

savin 3A  doua soluție a consilierului local vizează resursa umană. ”Trebuie să găsim varianta de a pregăti tinerii în meserii care se caută pe piața muncii. Aici este nevoie de un efort conjugat, fiindcă vorbim inclusiv de sistemul de învățământ. Dar știu că este o problemă a noastră, fiindcă unele firme nu-și permit să asigure calificarea angajaților. Și atunci, își duc investiția în orașe mai mari, acolo unde este mai multă forță de muncă și au de unde alege. Și eu, ca angajator, m-am lovit de aceeași problemă. La agenția imobiliară am schimbat, în cinci ani, aproximativ o sută de persoane, pentru a ajunge să formez o echipă de zece agenți foarte buni. Însă, acum știu că mă pot baza pe fiecare dintre ei”, a mai spus consilierul PNL. Acesta a adăugat că romașcanii au nevoie de programe de reconversie profesională pentru a se împuțina numărul celor care, după 20 de ani de experiență într-un domeniu, nu reușesc să-și găsească un alt loc de muncă fiindcă nu știu să facă și altceva.

Familia Savin deține agenția imobiliară ”Acasă”, afacere pusă pe picioare în urmă cu 12 ani. În ultimii doi ani, soții Livia și Bogdan Savin s-au extins și în domeniul alimentației publice, ”Say” și ”Per Se” fiind localurile deschise de aceștia în municipiul Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • alexa vasile 8 ani

    Domnul consilier Savin este tanar in meserie si este necesar sa nu preia metehnele celor cu vechime in politica care promit mult dar nu realzeaza nimic..Prin proiectele ce le doreste sa le realzeze primul enumerat este rezolvarea contorozarii si cotractare individuala a apei reci si evacuarea gunoiului menajer.Ca sa fie un bun politician si cu un viitor previzibil este
    ca primul proiect propus sa fie indeplinit si sa puna toate resursele in rezolvarea lui si sa poata spune electoratului ca in mandatul lui a rezolvat o problema esentiala pentru populatia Romascana si daca mai are timp sa rezolve si alte sa le faca si dupa acceia sa prezinte realizarea lor ca un succes in activitatea sa de consilier

  • nila 8 ani

    …consilierii lu’ peste prajit!