Dezbateri pentru bugetul Romanului pentru 2022

HomeSocial

Dezbateri pentru bugetul Romanului pentru 2022

Așa cum a făcut și în anii anteriori, începând de vineri, 28 ianuarie, conducerea Primăriei Roman a invitat la discuții reprezentanții principalelor categorii socio-profesionale din oraș pentru a dezbate modul de alcătuire a bugetului local pentru acest an. Proiectul bugetului Romanului ar urma să fie supus votului consilierilor locali în luna februarie, conform afirmațiilor primarului Leonard Achiriloaei.

„În această perioadă, ne pregătim pentru bugetul anului 2022, sunt etapele de pregătire. Vom începe discuțiile pentru buget și vor fi dezbateri pe care le vom avea începând de astăzi cu reprezentanții asociațiilor și ONG-urilor din Roman, urmează pe 31 ianuarie cei din domeniul Sănătății și reprezentanții cultelor, iar pe data de 1 februarie vor fi invitați reprezentanții unităților de învățământ. Pe 2 februarie ne vom întâlni cu membrii Consiliului seniorilor, reprezentanții pensionarilor și ai caselor de ajutor reciproc ale pesionarilor, precum și cu cei ai mediului de afaceri din Roman, cărora le vom prezenta și alături de care vom dezbate proiectul de buget. Pentru secțiunea de funcționare, la cheltuielile cu bunurile și serviciile și cheltuielile de personal, avem o estimare de 109 milioane de lei în acest moment, iar pentru secțiunea de dezvoltare este vorba despre 24,5 milioane de lei – sunt sume pe care le prindem acum în buget, ele vor mai suferi modificări în cursul anului, sperăm noi că vor fi modificări pozitive”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei în cadrul conferinței de presă susținute vineeri, 28 ianuarie.

Proiectul bugetului Romanului a fost lansat în consultare publică pe site-ul Primăriei și poate fi accesat la acest link: https://primariaroman.ro/19-01-2022-consultare-publica-proiect-buget-2022/.

Comentarii

WORDPRESS: 0