Prima paginăNeamt

Deshumat pentru pământ

Dimensiune text

Rudele unui bătrân decedat de curând cer ca acesta să fie deshumat, pentru a dovedi că nu a murit de moarte bună. Bătrânul a murit la câteva luni după ce a semnat un contract de vânzare-cumpărare, prin care ceda toată averea unei nepoate.

 

 

Lupta pentru pământ și pentru avere duce la conflicte între rude și situații dintre cele mai zguduitoare. Rudele lui Gheorghe Grosu, un bătrân de 85 de ani, din Bozieni, cer în instanță anularea contractului de vânzare-cumpărare între acesta și o nepoată a lui, pe motiv că bătrânul nu ar fi avut discernământ în momentul semnării actelor. Miza o reprezintă aproximativ trei hectare de teren în comuna Bozieni, care ar fi trebuit să se împartă la șapte moștenitori, dacă nu ar fi fost făcut contractul de vânzare-cumpărare între bătrân și unul dintre moștenitori.

Doar că, între timp, bătrânul a murit. Dar disputa pe pământ îl urmărește și dincolo de moarte. „După ce a murit unchiul meu, m-am dus, împreună cu fratele meu, la priveghi. Acolo, noi am sesizat că ceva nu este în regulă, unchiul avea pe corp mai multe semne, și am sunat la 112. Florile și lumânările mi-au fost aruncate în drum de verișoara mea, cea care este cumpărătorul din acte al pământului deținut de unchiul nostru”, a spus Doinel Grosu, care nu a primit nimic după moartea lui Gheorghe Grosu, așa cum nu au primit nici alți cinci moștenitori ai bătrânului.

„Apelul la 112 a fost primit pe data de 2 februarie, la ora 17.55. A fost trimis un echipaj la fața locului, iar oamenii legii au discutat cu proprietarii locuinței, care sunt cei ce s-au ocupat de înhumarea bătrânului. Colegilor mei le-au fost prezentate toate documentele solicitate, inclusiv certificatul de deces al bătrânului”, a afirmat subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Insepctoratului de Poliție Județean Neamț. Polițiștii au mai aflat că verișoara lui Doinel Grosu, Doina Grumăzescu, este cea care a avut grijă de Gheorghe Grosu în ultimii cinci ani și că îl dusese pe bătrân la un control medical chiar cu câteva zile înainte ca acesta să moară. „Nu am nimic de declarat. Eu am conștiința împăcată, fiindcă mi-am făcut datoria și am avut grijă de moșul meu”, a fost răspunsul Doinei Grumăzescu la acuzațiile aduse de verișorul ei. În plus, soțul femeii a zis că îi va da în judecată pentru calomnie pe cei care aduc acuzații false la adresa familiei lui.

Nemulțumiți de rezultatele cercetărilor făcute de polițiști, Doinel Grosu și ceilalți frați și verișori care nu mai primesc nimic din moștenirea lui Gheorghe Grosu au mers la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman și au cerut deshumarea unchiului lor, pentru a dovedi că acesta nu a murit de moarte bună. „Doina este căsătorită cu fratele primarului din Bozieni și, din acest motiv, noi nu am avut câștig de cauză. Cer deshumarea, pentru a se afla adevărul”, a afirmat Doinel Grosu. Acesta se bazează și pe un certificat medical eliberat la trei luni după semnarea contractului de vânzare-cumpărare, în care se specifică faptul că Gheorghe Grosu suferea de un „retard psihic ușor”.

În plus, Doinel Grosu și ceilalți moștenitori lăsați fără partea de moștenire au deschis acțiune în instanță pentru anularea documentului prin care tot pământul decedatului a ajuns la Doina Grumăzescu și la soțul ei.

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • nu stiu care este adevarul si ce sa intamplat intre ei, cand este vorba de ingrijit un batran toti se feresc de asa ceva ,dar cand vine vorba de mostenire toti vin ,toti au drepturi ……

  • gigi 8 ani

    ce analfabetii.. doinel grosu nu stie nici macar cum o cheama pe verisoara lui…o cheama dorina si nu doina si pe sotu acesteea il cheama danut nu doinel…in rest ce sa mai comentam mai mult, sunt niste porci aman2 frati, si doinel grosu si vasilica grosu

  • PAM PAM 8 ani

    TRIST.