Prima paginăSport

Derby-ul seriei A se dispută pe stadionul Moldova, din Roman

Dimensiune text

SCM Petrotub – Știința Miroslava, vineri, 25 octombrie, de la ora 15.

 

Cel mai important meci al etapei a zecea din liga a treia de fotbal, seria A, va avea loc la Roman, pe stadionul Moldova, acolo unde se vor întâlni vineri, 25 octombrie, de la ora 15, SCM Petrotub Roman și Știința Miroslava. SCM Petrotub ocupă locul al patrulea. Ar fi putut urca pe primul, dacă ar fi câștigat în etapa trecută la Piatra Neamț, cu Ceahlăul II, mai ales că Știința Miroslava a pierdut. Nu numai că n-a învins, dar a și pierdut, la scor: 1-4. Știința Miroslava, lideră după nouă etape, a pierdut în runda precedentă, la Pașcani, la limită. Din postura de retrogradată, în sezonul precedent, Știința Miroslava este acum prim favorită la câștigarea locului de baraj pentru promovare în liga secundă, din seria A, chit că întrecerea din sezonul 2013-2014 nu a ajuns nici măcar la jumătate. SCM Petrotub Roman se apropie, din când în când, cu mare frică, de o poziție care să-i permită accesul în eșalonul superior. Așa a fost și în precedentele, cel puțin, trei sezoane, în care echipa romașcană a mai și zăbovit, etape bune, pe locul I. “Cheltuielile în liga a doua sunt mari”, spun cei care susțin echipa, financiar. De ce n-ar avea și Romanul o echipă în liga secundă? este o întrebare la care așteaptă răspuns foști mari fotbaliști sau suporteri adevărați ai echipei reprezentante a Romanului.

Campionatul continuă, etapă de etapă, cu episod deja văzut, precum cele din epopeea interminabilă  dintr-un serial stupid, încă “tânăr”, care a ajuns la vreo 5 mii de repetiții plictisitoare, cel puțin. Este nevoie și de fotbal.

Valentin Avădanei, antrenorul principal al SCM Petrotub, își asumă răspunderea: “Nu este plăcut să fii învins de o echipă care a adunat doar cinci puncte în opt etape. Știm bine că puteam fi pe locul I. Vom încerca să depășim acest moment, psihic, în primul rând. Să trecem peste el și să abordăm meciul cu Știința Miroslava cu altă față, cu altă monedă. Ce a fost, a fost. De ce să nu învingem? Avem capacitate. Mai trebuie dorință și încredere. Avem în lot jucători de valoare și putem obține trei puncte. Știm că echipa din Miroslava nu mai este cea din sezonul trecut. Este complet schimbată. Au fotbaliști care au jucat la Poli Iași și la fosta FCM Bacău. Nu-s de duzină. S-a văzut, de altfel, în rezultatele din etapele disputate până acum. Noi suntem în fața unei alte probleme pe care trebuie să o rezolvăm. Sperăm să fie bine”.

O victorie a echipei romașcane în dauna celei ieșene n-ar fi, deloc, o surpriză. Știința a mai fost învinsă de trei ori în acest campionat.

Din lotul SCM Petrotub, nu vor putea juca vineri Damian și Rotariu, accidentați. Stahie este trecut la categoria “incerți”. Lui Enache i-a expirat suspendarea de două etape, urmare a unui cartonaș roșu. SCM Petrotub a efectuat joi, 24 octombrie, un ultim antrenament pregătitor, la ora 15, a meciului, cea la care s-au desfășurat și anterioarele ședințe de pregătire din această săptămână.

 

Etapa de vineri, 25 octombrie, are în program și partidele: Bucovina Rădăuți – FCM Dorohoi, Sporting Suceava – CSM Moinești, Cetatea Târgu Neamț – Bucovina Pojorâta, Aerostar Bacău – Kosarom Pașcani. Ceahlăul II Piatra Neamț va sta.

 

Clasament

 

1 Miroslava        9       6       0       3       17-9           18

2 Tg. Neamț        8       5       2       1       14-4            17

3 Moinești           8       5       0       3       14-10         15

4 Roman               8       4       3       1       12-8            15

5 Dorohoi            8       3       4       1       8-6               13

6 Pojorâta           8       4       1       3       9-10             13

7 Pașcani             8       3       2       3       16-11         11

8 Ceahlăul II      9       2       2       5       12-17         8

9 Aerostar          8       2       0       6       6-11            6

10 Suceava         8       1       3       4       9-16            6

11 Rădăuți          8       0       3       5       8-23            3

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • PT LIra 8 ani

  Romanul a castigat cu 1-0….astept comentul lui Lira….Sa vad ce ai de zis si la etapa asta Lira

 • VICTOR 8 ani

  .Si te bucuri asa tare la 1-0 in fata unei echipe care are teren pe o pasune la margine de Uricani ?. Am mai spus, jucatorii trebuie sa puie ,,osul,, la treaba.

  • Pt Victor 8 ani

   Mai Victoras….Ia uite tu putin la clasament si apoi mai scrie aici….Ce legatura are maidanul si terenul Miroslavei cu jocul echipei ?