Deputatul Mugur Cozmanciuc, raport de activitate pentru sesiunea parlamentară septembrie – decembrie 2019

HomePolitica

Deputatul Mugur Cozmanciuc, raport de activitate pentru sesiunea parlamentară septembrie – decembrie 2019

 

În virtutea principiului transparenţei, vă prezint raportul de activitate ce cuprinde acţiunile desfăşurate în perioada septembrie – decembrie 2019. Acţiunea este subsumată dreptului cetăţenilor de a participa la procesul decizional şi de a avea acces la informaţiile privind activitatea celor pe care i-au ales.

Așa cum v-am obișnuit până acum în exercitarea funcţiilor şi atribuţiilor Parlamentului, am folosit o serie de instrumente (întrebări, interpelări, luări de cuvânt în Plenul Camerei Deputaţilor, iniţierea de propuneri legislative, depunerea de moţiuni simple şi de cenzură) care constituie un indicator pentru evaluarea activităţii pe care am derulat-o.

Sesiunea parlamentară care tocmai a trecut a fost una cu noutăți pentru partidul din care fac parte, dar și marcată de două evenimente politice foarte importante: alegerile prezidențiale și demiterea Guvernului PSD prin moțiune de cenzură, după care coagularea mai multor forțe politice pentru învestirea și susținerea Guvernului minoritar al Partidului Național Liberal.

Pe parcursul acestei sesiuni parlamentare, am continuat să mă implic și, din calitatea de deputat, să intermediez în vederea rezolvării unor probleme care mi-au fost semnalate de colegi sau de cetățeni. Însă, știm că mai avem multe de realizat, pentru că în acest moment Parlamentul României este unul dintre pilonii democrației românești unde, din păcate, se dau lupte pentru supremația unor forțe politice, fără a se ține cont de rolul pe care îl avem și pentru care am fost aleși să fim reprezentanții oamenilor în Parlament. Cu toate acestea, am încredere că procesul de normalizare și modernizare al României va continua și cei care încă pun piedici vor înțelege care este miza și vor face politică, după regulile democrației, nu populisme ieftine, cu mize restrânse sau care servesc doar anumitor grupuri de interese.

(Raportul integral poate fi parcurs în continuare (necesită Adobe Reader) sau poate fi accesat la această adresă: https://bit.ly/39RBMRC.)

 

Deputat Mugur Cozmanciuc,
Președinte PNL Neamț

Comunicat de presă

 

raport-activitate-MC-septembrie-decembrie-2019

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0