Prima paginăPolitica

Deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, trimis în judecată pentru trafic de influență

Deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, trimis în judecată pentru trafic de influență

Dimensiune text

Marți, 23 februarie, conform unui comunicat de presă emis de Direcția Națională Anticorupție (DNA), președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, și Vlad Marcoci, fost deputat PNL Neamț, au fost trimiși în judecată, în stare de libertate.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mugur Cozmanciuc pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În același dosar, Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, alături de un administrator al unei societăți comerciale, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la cumpărare de influență.

Conform comunicatului DNA, ”în perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Vlad Marcoci suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri. Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcția de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție. ”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai precizează comunicatul DNA.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Sevaste 5 luni

  Iata cu ce se ocupa alesii nostri PNL din Parlamentul Romaniei! Asteptam ca justitia sa-si faca datoria pana la capat!

 • vasile 5 luni

  Urmează și leureanu sa dea cu subsemnatul, după data de 2 martie 2021.

  • Alecu 5 luni

   Se va intampla numai daca Micu va fi nevoit sa …, vorbeasca! Altfel, va da cu subsemnatul ca sa-l scape de inchisoare pe Mugurel!

 • Ilie 5 luni

  Se va intampla acest lucru daca d-ul Micu va fi „fortat” sa vorbeasca!