Prima paginăPolitica

Deputatul Laurențiu Leoreanu vrea organizații ale primarilor liberali

Deputatul Laurențiu Leoreanu vrea organizații ale primarilor liberali

Dimensiune text

 

Vineri, 23 iunie, deputatul PNL Laurențiu Dan Leoreanu a organizat o primă conferință de presă la Roman în noua sa calitate de vicepreședinte la nivel național al PNL. Deputatul Leoreanu a vorbit despre Congresul PNL organizat săptămâna trecută și direcția pe care o va urma partidul în următoarea perioadă, despre moțiunea de cenzură la care a fost supus guvernul PSD Grindeanu, precum și despre acțiunile pe care la va întreprinde în viitor în calitate de vicepreședinte al PNL.

„Sunt foarte mulțumit de încrederea pe care romașcanii mi-au acordat-o, care au înțeles foarte bine mesajul pe care l-am transmis, acest lucru constatându-l prin votul puternic pe care l-au dat, având în cadrul alegerilor locale parțiale cel mai bun scor, obținut aici la Roman. Sunt convins că Lucian Micu va fi un primar pe măsura votului de încredere al romașcanilor”, a afirmat deputatul Leoreanu, la începutul conferinței de presă.

Planurile noului vicepreședinte al PNL: organizații ale primarilor liberali și ghiduri de profesionalizare pentru aleși

Deputatul Leoreanu a vorbit despre Congresul PNL de săptămâna trecută, în care a fost ales noul președinte al partidului, vicepreședinții și organele de conducere ale PNL.

„Echipa susținută de mine și din al cărei staff am făcut parte a adus un câștigător, pe Ludovic Orban, cu peste 78%, fiind președintele ales cu cel mai mare număr de procente din istoria partidului. Am candidat pentru un post de vicepreședinte la nivel național, pe domeniul administrație publică, siguranța cetățeanului, ordine publică fonduri europene și dezvoltare regională, și am avut de aproape trei ori mai multe voturi decât principalul meu contracandidat. Este o funcție care mă obligă și care mă responsabilizează. Au fost victorii importante pentru Moldova, să aibă aleși un vicepreședinte la nivel național și un vicepreședinte la nivel regional în cadrul PNL”, a afirmat deputatul Leoreanu.

În noua sa calitate, de vicepreședinte al PNL, acesta a afirmat că și-a propus crearea unor echipe în cadrul partidului similare cu modelele asociațiilor municipiilor, orașelor și comunelor din România, în cadrul cărora să existe platforme de discuții despre problemele de la nivel local atât în plan administrativ, cât și în plan politic, crearea unor premise pentru ca primarii PNL să devină performanți în atragerea de fonduri europene, precum și realizarea unor ghiduri pentru profesionalizarea consilierilor locali și județeni nou aleși, dar și a primarilor și a președinților de consilii județene care dobândesc această calitate pentru prima dată.

„PNL este în orice moment gata să guverneze, dar trebuie să facem o analiză corectă”

Cu referire la criza politică declanșată de moțiunea de cenzură la care a fost supus Guvernul Grideanu, deputatul Leoreanu a declarat că acțiunea partidelor din coaliția de guvernământ a reprezentat „un circ, un act iresponsabil de a-și lovi propriul guvern”.

„S-au format două găști, una condusă de Grindeanu – Ponta, una condusă de Dragnea – Tăriceanu. Moțiunea a trecut cu doar nouă voturi în plus, ceea ce arată o șubrezire puternică a majorității. Noi ne-am bucurat că moțiunea a trecut, pentru că de o grupare PSD am scăpat. Am asistat la un fenomen bizar: vedeam după trecerea moțiunii bucuria PSD cum a reușit să dea foc propriului guvern. Mi-aduce aminte, din antichitate, de împăratul Nero, care și-a dat foc citadelei, Romei, bucurându-se în mod nebunesc de ceea ce a realizat”, a afirmat deputatul Leoreanu.

Acesta a apreciat că România nu are nevoie de un guvern care să aducă o criză politică și una economică – făcând referire la creșterea cursului de schimb valutar în această perioadă -, ci de un guvern stabil, care să continue și să susțină și din plan intern politica externă „deosebit de valoroasă” a președintelui Klaus Iohannis: „Am putut vedea, în ultima perioadă, un președinte cu o statură impozantă, prin atitudine, prin discurs, apreciat de presa internațională, de principalii lideri internaționali – la Washington, la Berlin și la Paris. Dacă ar trebui ca PNL să guverneze, vă putem spune fără echivoc: PNL este în orice moment gata să guverneze, dar trebuie să facem o analiză corectă și să nu jucăm pe marginea unei minorități instabile sau a neconturării unei majorități clare. PNL merge pe un drum ascendent, ne propunem să ne consolidăm, să ne rezolvăm problemele de credibilitate la un nivel superior, să rezolvăm orice probleme interne din filiale. PNL a ieșit întărit în urma congresului și a moțiunii de cenzură”.

„Important e să dăm soliditate PNL”

În ceea ce privește situația organizației județene din Neamț a PNL, între ai cărei membri au fost semnalate disensiuni după ce au susținut două moțiuni la congresul partidului – cea a lui Ludovic Orban, de către liberali avându-i în centru pe deputatul Laurențiu Leoreanu și pe senatorul Eugen Țapu, și pe cea a lui Cristian Bușoi, de către liberali din Neamț în frunte cu președintele organizației județene, Mugur Cozmanciuc -, Laurențiu Leoreanu a afirmat că organizația nemțeană va trece printr-o analiză în perioada următoare:

„Toate aceste lucruri vor fi analizate. Noi mergem pe principiul să măsurăm de trei ori și să croim o singură dată. Lucrurile trebuie analizate și nu vrem să facem o vendetă politică. Fiecare membru al PNL este important și deciziile vor fi luate în cunoștință de cauză, astfel încât organizația să rămână puternică, solidă și cu șanse mari pentru a câștiga alegerile (n.r. – alegerile prezidențiale) din 2019. Au fost, într-adevăr, două echipe, ceea ce arată și democrația în partid, iar faptul că una dintre echipe a câștigat nu presupune decapitări sau sancțiuni. Vor fi analize făcute pe rezultate, în perioada următoare, dar fără a pleca la drum cu ideea sancționării drastice a vreunui membru de partid, ci o analiza pentru a vedea unde s-a greșit și ce trebuie să facem pentru a nu mai greși. Toți greșim, dar important e să dăm soliditate PNL”.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • IEŞI AFARĂ, JAFRĂ ORDINARĂ, din partea TUTUROR BUGETARILOR!!!