Prima paginăPolitica

Deputatul Laurențiu Dan Leoreanu, reconfirmat președinte al liberalilor romașcani

Deputatul Laurențiu Dan Leoreanu, reconfirmat președinte al liberalilor romașcani

Dimensiune text

Joi, 30 martie, când Romanul a sărbătorit 625 de ani de la prima atestare documentară a municipiului, liberalii romașcani și-au ales conducerea formațiunii. Laurențiu Leoreanu a fost confirmat în funcția de președinte al PNL Roman.

Cei 180 de delegați prezenți au decis care este soarta PNL Roman, în contextul în care alegeri se organizează în toate organizațiile din țară. Pentru funcția de președinte al PNL Roman s-a înscris doar Laurențiu Leoreanu, fiind și reconfirmat pe funcție. După ce a prezentat raportul de activitate pentru mandatul de președinte al organizației pe care a condus-o și în ultimii ani, președintele reales le-a mulțumit tuturor pentru încredere: ”Au fost rezultatele unei munci susținute, și pentru această muncă vreau să vă mulțumesc în nume personal, în numele conducerii organizației PNL Neamț și vreau să vă spun că v-am simțit, dincolo de camarazi în tranșee, prieteni, oameni cu suflet, oameni care au înțeles mesajul, oameni care nu s-au îndoit de buna noastră credință, oameni care – având ca argument realizările din municipiul Roman din ultimii 9 ani – au mers pe această linie pe care noi am trasat-o, în care Romanul s-a axat pe politici de dreapta de dezvoltare, de europenizare și de modernizare. Am dovedit că, umăr lângă umăr, crezând împreună într-un ideal comun, putem învinge și am făcut-o. Am învins și în trecut, vom învinge și pe mai departe.

Pornim astăzi la un drum nou – sau un nou segment de drum care este în prelungirea celui vechi – pe baza unui argument care este foarte important: că, în cei nouă ani, ceea ce am promis am reușit să realizez. Împreună vom fi puternici și împreună vrem ca aici la Roman să facem istorie, aici în Neamț, aici în centrul Moldovei, în această regiune de est uitată de mai toți guvernanții, regiune căreia acest Guvern nu i-a dat nici măcar un ministru. Acesta este respectul pe care PSD îl are pentru Moldova. Dar, poate unii ne aud, se vor inspira din vorbele noastre și vor găsi o soluție și pentru Moldova. Dacă nu, până atunci, trebuie să fim pregătiți noi și ne pregătim de astăzi ca să avem într-o zi și guvernanți din Moldova, care să o dezvolte și să o facă la fel de mândră ca și Ardealul, că de frumoasă e mai frumoasă!”.

Președintele Mugur Cozmanciuc le-a vorbit celor prezenți despre forța și unitatea din PNL: ”Avem o organizație mai puternică la Roman și în 2020 va fi și mai puternică, cu membri destoinici, loiali și inimoși. Atât la Roman, cât și la Neamț, cu astfel de oameni putem depăși orice greutăți. Cu astfel de oameni, putem face istorie, pentru oraș, pentru județ, pentru regiune și pentru țară. Cu această echipă, putem pregăti cele două momente cheie din 2019 – alegerile europarlamentare și alegerile prezidențiale. Vreau ca această echipă care se alege astăzi la Roman să fie echipa cea mai potrivită de a da startul, de aici, din Roman, pentru Moldova, pentru țară”.

Primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a vorbit despre calitățile oamenilor din PNL: ”Laurențiu Leoreanu a făcut istorie la Roman, dar nu a uitat orașul de unde a plecat, pe care-l ajută acum din calitatea de deputat, și nu a lăsat orașul pe mâna oricui, ci în mâinile domnului primar Lucian Micu, care va fi sigur și primarul ales. Este o șansă pentru oraș că este condus de oameni de calitate și este o șansă pentru PNL. Trebuie ca toată lumea să înțeleagă că PNL este soluția pentru oraș și pentru țară”.

Și primarul Lucian Micu a fost prezent la prezidiu, acesta obținând, prin statut, o funcție de vicepreședinte în Biroul Politic: ”La alegerile locale de anul trecut am promis că echipa Laurențiu Dan Leoreanu – Lucian Micu va rezista și va funcționa. Astăzi, această întâlnire confirmă, dacă mai era nevoie, că distanța Roman București nu poate fi o piedică pentru cei care își doresc să facă ceva pentru comunitate”.

Bătălia cea mare s-a dat pentru funcțiile de vicepreședinte. În urma votului, au fost desemnați să ocupe funcții de vicepreședinte: Leonard Achiriloaei, Lucian Pascariu, Bogdan Andrieș, Maricel Benchea, Constantin Ghica, George Bălan, Petru Farcași și Mircea Beloiu, la care se adaugă funcțiile de vicepreședinte pentru primarul Lucian Micu și viceprimarul Roxana Iorga. Membri de drept în Biroul Politic sunt președinții de organizații de tineret, de femei, de pensionari și oameni de afaceri – Dragoș Moroșanu, Dana Păiuș, Dumitru Ouatu, respectiv Petrică Căpraru. Secretar trezorier este Eusebiu Lupu

Alegeri vor urma vineri pentru PNL Piatra Neamț și duminică, 2 aprilie, pentru PNL Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Frati liberali dar cu…Antochi,Alin Antochi ce ati facut?L-ati pierdut pe drum?Traseistul Antochi pina la urma nu ne-a convins nici pe noi?