Prima paginăPolitica

Deputatul Iulian Bulai: „Parlamentarii USR cer 25% din bugetul destinat infrastructurii mari pentru Moldova”

Deputatul Iulian Bulai: „Parlamentarii USR cer 25% din bugetul destinat infrastructurii mari pentru Moldova”

Dimensiune text

 

Parlamentarii USR din Moldova cer guvernului ca în următorul buget alocat pentru marea infrastructură să fie prevăzut procentul de 25% pentru Moldova, în concordanță cu numărul populației.

De 30 de ani, regiunea Moldovei a fost văduvită de către guvernele de la București de investiții serioase în infrastructură, ceea ce a dus la o ruptură și mai accentuată între nivelul de trai de aici și din restul țării, în special Transilvania și București. Deși ar fi putut reprezenta un adevărat motor al economiei României, Moldova a fost lăsată în sărăcie, din această cauză apărând și exodul forței de muncă și depopularea localităților regiunii. Este momentul să se pună stop acestor politici păguboase ale Centrului.

„A venit momentul să dăm un semnal de unitate pentru Moldova. Chiar dacă demersul este al USR, absolut toți parlamentarii din Moldova, indiferent de culoarea politică, trebuie să milităm pentru dezvoltarea regiunii noastre. Personal, voi lupta în continuare ca să arăt importanța realizării de investiții în Moldova, primul loc fiind ocupat, fără echivoc, de Autostrada Iași – Târgu Mureș. Ieri, la solicitarea mea, a fost audiat ministrul fondurilor europene în Comisia pentru Afaceri Europene și i-am pus în vedere faptul că este foarte important ca din fondurile europene primite post-pandemie să fie alocați bani și pentru Autostrăzile A8 și A7. Aștept rezultate”, a declarat deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai.

Citește și:   S-a rupt lanțul de iubire dintre primarul Achiriloaei și viceprimarul Samson. Motivul: toaleta publică

Demersul parlamentar va fi continuat de cel public, printr-o campanie on-line de strângere de semnături de la cetățenii din județele Moldovei.

Iulian Bulai,
Deputat USR de Neamț

Comunicat de presă

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0