Deplasare gratuită la Iași, pentru ruga la moaștele Sf. Parascheva

HomeReligie

Deplasare gratuită la Iași, pentru ruga la moaștele Sf. Parascheva

 

Ca în fiecare an, administrația publică locală a pus la dispoziția romașcanilor gratuit, cu sprijinul unui transportator, mai multe mijloace de deplasare la Iași, pentru a participa la pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Sf. Parascheva de sâmbătă, 14 octombrie. Romașcanii care s-au înscris vor pleca sâmbătă dimineață spre Iași și se vor întoarce în aceeași zi.

„187 de romașcani s-au înscris la Primăria municipiului Roman pentru a beneficia de transport gratuit până la Iași, pentru a se ruga la moaștele Sf. Parascheva. Patru mijloace de transport vor fi puse la dispoziția acestora, în mod gratuit, pentru ca sâmbătă, când creștinii o sărbătoresc pe Sf. Parascheva, să poată ajunge la racla de la Catedrala Mitropolitană din capitala Moldovei. Deplasarea se va face sâmbătă, 14 octombrie, autocarele și microbuzele urmând să plece la ora 06.00. Întoarcerea la Roman se va face tot în cursul zilei de sâmbătă”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost depusă marţi dimineaţa într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Sfânta Parascheva, numită în popor Sfânta Vineri, este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei. Ea a trăit în prima jumătate a secolului al XI-lea şi s-a născut în Epivat (azi Boiados) în Tracia, pe ţărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol.

Catedrala Arhiepiscopală din Roman poartă hramul Sf. Parascheva.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • In compensatie pentru cei CU O ALTA DOCTRINA ce SI EI platesc din impozite aceasta plimbare, cand se va organiza o deplasare gratuita la un spectacol la teatrul National si de Opera din Iasi .