Prima paginăSport

Deplasare cu folos la Târgu Jiu a luptătoarelor romaşcane

Dimensiune text

Şapte sportive ale antrenorului Dumitru Artene sunt calificate la turneul final. 

Seria rezultatelor foarte bune obţinute de luptătoarele de la Clubul Atletic Roman continuă, în ciuda condiţiilor materiale reduse de care dispune clubul şi, implicit, secţia de lupte. Cu o săptămână mai devreme, luptătoarele junioare I au făcut o deplasare costisitoare la Mangalia, acolo unde Elena Țocu şi Magdalena Caia au ocupat locuri pe podium la primul turneu al campionatului naţional de lupte, juniori I.

Cea mai recentă provocare, inclusiv din punct de vedere al distanţei care a trebuit parcursă, a fost cea a grupei de junioare II, participantă, sâmbătă şi duminică (8-9 martie), la etapa a doua a campionatului naţional, individual, de la Târgu Jiu. S-au strâns bani de pe ici, de pe colo şi s-a putut efectua deplasarea. Elevele antrenorului emerit Dumitru Artene, care vor lupta pentru medalii şi în concursul pe echipe, au fost la înălţime şi de această dată.

Ramona Caia a ocupat locul I la categoria 38 de kilograme. La aceeaşi grupă de greutate, colega sa Adelina Vasiliu s-a clasat pe poziţia a treia. Magdalena Caia, la categoria 43 kilograme, n-avea cum să rateze loc pe podium, după ce reuşise acest lucru şi la juniori I. Tot pe poziţia a treia a încheiat concursul şi Diana Bârsan, sportivă venită de la Piatra Neamţ, la categoria 46 kilograme. Ionela Condurat a ocupat locul al cincilea la grupa 49 kilograme. Alături de cele cinci sportive menţionate, la turneul final s-au mai calificat Irina Cimpoieşu (65 kilograme) şi Denisa Bologel (60 kilograme).

De asemenea, tot în faza finală a competiţiei naţionale a ajuns şi Radu Furdui, la categoria 100 kilograme. O veste bună, în ce priveşte următoarea deplasare a junioarelor II, este că turneul final va avea loc la Iaşi, la sfârşitul acestei luni, în perioada 28-30 martie.

„Poate că sunt şanse mai mici să luăm medalie sau medalii la juniori I, în acest an, dar suntem îndreptăţiţi să sperăm la rezultate foarte bune la juniori II. Până în prezent este bine. Dacă vom ieşi tot aşa şi la turneul final va fi foarte bine. Mai sunt încă probleme mari din cauza sărăciei. Avem nevoie de sprijin cu cazarea, masa, raţia zilnică necesară calitativ şi cantitativ. Pentru a obţine rezultate, aceste sportive trebuie să se alimenteze. Medicaţia este şi ea o problemă. La sfârşitul acestei săptămâni vom avea cel de al doilea turneu din cadrul naţionalelor juniorilor I, la Bucureşti. Vom pleca vineri. În concursul pe echipe am ocupat un onorant loc al treilea, după turneul de la Mangalia şi sperăm să ne menţinem acolo şi după cel din Bucureşti”, a spus Dumitru Artene.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0