Prima paginăPolitica

Demisii în USR Neamț. „USR Neamț, o societate cu acționar unic” versus „Atitudine necolegială continuă”

Demisii în USR Neamț. „USR Neamț, o societate cu acționar unic” versus „Atitudine necolegială continuă”

Dimensiune text

 

La finalul săptămânii trecute, membri ai unei filiale locale a Uniunii Salvați România (USR) din județul Neamț și-au anunțat demisiile și au trecut la Partidul Național Liberal (PNL), contestând deciziile organizației județene a USR. În timp ce liderul demisionarilor susține că toți cei 22 de membri ai filialei USR din comuna Zănești au trecut în rândul liberalilor, USR Neamț afirmă că este vorba de mai puțini membri și blamează comportamentul fostului lider local al partidului.

„Au venit la PNL pentru că opiniile și argumentele lor nu mai erau ascultate și luate în considerare”

În mesajul postat duminică de vicepreședintele PNL Neamț Andrei Carabelea, acesta precizează: „La mulți ani unui om special care a ales să își petreacă ziua de naștere făcând un pas important pentru sine, dar, mai ales, pentru ceilalți. A ales, împreună cu echipa pe care a format-o, să nu cedeze în fața descurajării și să continue lupta pentru binele comunității, pentru Zănești. La mulți ani, felicitări și mult succes, Emil Constantin! Bun venit în PNL, tuturor!”. Ulterior primelor reacții din spațiul public, Carabelea a completat: „Am văzut o serie de comentarii care mă fac să vin cu niște precizări. Nu au venit după ciolan, așa cum sunt mulți tentați să creadă. Au venit la PNL pentru că opiniile și argumentele lor nu mai erau ascultate și luate în considerare. Din păcate, după cum mi-a spus Emil Constantin și ceilalți colegi au întărit, «USR Neamț a devenit o societate cu acționar unic». Misiunea lor devenise imposibilă într-o echipă cu care nu erau aliniați. Nu au pretins și nu au negociat funcții, ci doar vor să își continue proiectul lor pentru Zănești. Consider că în orice partid trebuie să existe o democrație puternică. Încurajez membrii tuturor organizațiilor din toate partidele să îndrăznească să își susțină punctele de vedere. Sindromul patriarhului se poate vindeca, dar trebuie tratat cu hotărâre și perseverență”.

„Am constatat că în USR democrația și spiritul de echipă au valoare doar de slogan”

În mesajul transmis, fostul lider al USR Zănești, Emil Constantin, precizează: „Era iunie 2017, când se înființa prima filială USR în mediul rural din România. Am decis să mă implic în politică atunci, stimulat de entuziasmul și speranța pe care acest nou partid le trezise în foarte mulți români. Am format la Zănești o echipă frumoasă cu dorința de a face bine comunității. Și am ajuns să avem 31 de membri cu idealuri și așteptări comune. USR însemna cândva o poezie frumoasă, recitată de un copil inocent. Pe măsură ce timpul a trecut, am descoperit că «Politica Altfel» nu era deloc cea la care mă așteptam. Regret să spun că am constatat că în USR democrația și spiritul de echipă au valoare doar de slogan. Ușor-ușor, USR Neamț mi s-a arătat a fi mai degrabă o societate cu acționar unic, în care nu contau decât ascultarea și obediența. De aceea, oamenii pe care i-am adus alături s-au demotivat treptat și s-au retras. Am ajuns să fiu judecat și marginalizat de colegii de nivel superior pentru că aveam puncte de vedere care nu conveneau. Nu pot fi performant și nu pot rămâne într-un partid în care diferența de opinie și gândirea critică sunt sancționate ca delicte. Pentru că am ales să îmi continui implicarea pentru un impact pozitiv în comunitate, am decis împreună cu întreaga mea echipă (22 membri) să ne alăturăm PNL. Vom întări echipa PNL Zănești pentru că această comună nu mai merită și nu mai trebuie să fie condusă în acest stil autocrat și lipsit de viziune. Mulțumesc pentru primire, susținere și încredere președintelui Mugur Cozmanciuc, prim-vicepreședintelui Andrei Carabelea și întregii echipe a PNL Neamț. Înainte, împreună pentru victorie și pentru binele comunității!”.

„Fostul președinte al filialei a fost suspendat, pentru o atitudine necolegială continuă”

Liderii USR Neamț au reacționat luni, pe pagina organizației județene. „Știrea conform căreia organizația locală USR Zănești ar fi «trecut în bloc» la PNL nu este tocmai în acord cu realitatea. Factual, fostul președinte al filialei, domnul Emil Constantin, a fost suspendat din calitatea de membru USR pentru o perioadă de doi ani, pentru o atitudine necolegială continuă. Ca urmare a acestei decizii, a anunțat că demisionează alături de toată organizația. Îi urăm succes în PNL lui Emil Constantin și sperăm că acolo se va comporta mai frumos față de colegi. Nu știm unde a ținut domnul Constantin membrii ascunși, dar în baza noastră de date nu am avut niciodată mai mult de 8 membri de la Zănești, nicidecum 30. Totodată, nu toți membrii organizației au demisionat, cum fals este prezentat în articol, ci deja se lucrează la reformarea echipei. USR Neamț este deja în discuții cu cetățeni ai comunei Zănești și va reînființa cât de curând filiala locală”, se precizează în mesajul postat pe pagina USR Neamț.

 

 

Foto: facebook / Andrei Carabelea

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0