Prima paginăNeamt

Demisie spectaculoasă în Consiliul Județean

Dimensiune text

În ședința de Consiliu Județean de joi, Dana Macsim și-a prezentat demisia din funcția de director al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”. Consilierii au decis ca 12 comune din zona Romanului să primească bani pentru reparații ale drumurilor.

 

 

Consilierii județeni au aprobat, în ședința ordinară de Consiliu Județean de joi, toate sumele suplimentare pentru comunele din Neamț, sume care vor fi folosite pentru reparația și întreținerea drumurilor comunale și județene. De altfel, toate proiectele de hotărîre au trecut de votul consilierilor. Cele mai multe proiecte au fost aprobate cu 19 voturi, adică doar cu aprobarea consilierilor PDL.

Datorită votului de joi, 12 comune din zona municipiului Roman vor primi bani în plus, cu care să repare drumurile.

Conform proiectului aprobat, Bahna a primit 50.000 de lei, comuna Botești a primit 50.000 de lei, iar la bugetul comunei Dulcești se adaugă 30.000 de lei. Aceeași sumă a primit și comuna Făurei, în timp ce comunele Gherăești și Horia au primit cîte 50.000 de lei. La Icușești vor ajunge 70.000 de lei, iar în bugetul comunei Ion Creangă vor ajunge 75.000 de lei. Comuna Poienari a primit 30.000 de lei, administrația locală Ruginoasa a primit o suplimentare de 60.000 de lei. Cîte 50.000 de lei vor ajunge în bugetele comunelor Sagna și Stănița.

Suplimentarea de fonduri s-a făcut în urma unor adrese primite din partea unor consilii locale prin care se solicita alocarea unor sume necesare realizării lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile de interes local afectate de căderile abundente de zăpadă și a fenomenului de îngheț-dezgheț  din perioada de iarnă.

La finalul ședinței de Consiliu Județean s-a discutat și despre inițierea unor demersuri pentru ca instituția Consiliului Județean să poată accesa un împrumut în valoare de 40 de milioane de lei. Banii ar urma să fie utilizați la cofinanțarea proiectelor realizate cu fonduri europene.

Șendința de Consiliu Județean de joi a avut parte și de o demisie. Dana Macsim, directorul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, și-a prezentat demisia din funcție. Gestul vine după ce o comisie formată dintr-un reprezentant al Consiliului Județean și membrii unor centre similare din alte județe i-au acordat Danei Macsim nota 8,56 pentru modul în care a manageriat instituția pe parcursul anului 2011. Apropiații Danei Macsim spun că aceasta ar urma să fie, pe perioada campaniei electorale, consilierul de imagine al PDL, acesta fiind adevăratul motiv al demisiei prezentate.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Vesperala 9 ani

    Acum sa speram ca va intra DNA-ul pe fir si va face ceva impotriva faptelor de coruptie savarsite de domnisoara Macsim si de oameni portocali din Mures si Neamt care au ajutat-o sa chelyuie banii din bugetul lui Carmen Saeculare. De ce nu se mai spune nimic despre banii cheltuiti in 2010 imediat dupa numire de Dana Macsim pentru un asa zis schimb intercultural intre Carmen Saeculare si Asociatia Turistica Sighisoara (ps: primarul Sighisoarei as spus ca nu stie nimic despre acest schimb intercultural).