Prima paginăSocial

Demersuri ale CJ Neamț pentru realizarea drumului expres Piatra Neamț – Bacău

Demersuri ale CJ Neamț pentru realizarea drumului expres Piatra Neamț – Bacău

Dimensiune text

Municipiul Piatra Neamț va fi legat de municipiul Bacău printr-un drum expres la profil de autostradă, datorită unei investiții care se derulează prin implicarea Consiliului Județean (CJ) Neamț.

În perioada următoare, CJ Neamț va încheia un acord pentru realizarea acestui proiect cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR). În baza respectivului acord, cele două entități vor susține derularea etapei de proiectare, faza elaborare studiu de fezabilitate, identificarea eventualelor constrângeri la nivel local, emiterea cu celeritate a avizelor și a certificatelor de urbanism necesare, facilitarea accesului proiectantului care implementează contractul de prestări servicii de proiectare pentru realizarea studiilor de teren, precum și a oricăror alte activități necesare în scopul derulării proiectului, informează reprezentanții CJ Namț.

„Joi, 22 aprilie, a fost votat în ședința de plen proiectul de hotărâre pe care l-am inițiat și în urma căruia CJ Neamț va încheia un acord de colaborare cu CNAIR, pentru realizarea traseului care va lega municipiul reședință de județ de municipiul Bacău. Prin echipa de implementare desemnată din rândul specialiștilor din CJ Neamț vor fi monitorizate etapele de realizare a studiului de fezabilitate, obținerea avizelor și acordurilor etapelor următoare pentru promovarea acestui proiect vital în infrastructura rutieră, economia și dezvoltarea județului nostru. Mă bucur că am ajuns să vorbim despre realizarea cu certitudine a proiectului, în ciuda multor amânări care au tot avut loc, a unor divergențe de opinie și poate de multe ori din necunoaștere a realității de către unii factori de decizie. Acum e sigur că investiția se va realiza, spre marea bucurie a tuturor participanților la traficul pe acest sector. Așa cum fac de cinci ani încoace, susțin orice proiect care atrage dezvoltarea județului nostru și bunăstarea nemțenilor!“, a declarat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0