Delictele silvice, în atenția polițiștilor nemțeni

HomeActualitate

Delictele silvice, în atenția polițiștilor nemțeni

 

 

Marți, polițiștii de ordine publică au acționat pentru nerespectarea legii privind stabilirii și sancționarea contravențiilor silvice, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei.

Conform IPJ Neamț, la data de 18 iunie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au organizat o acțiune în colaborare cu lucrători din cadrul Direcției Silvice Neamț, pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice. Astfel, polițiștii au depistat pe DN 15, în localitatea Straja, un bărbat de 37 de ani, din Bicaz Chei, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 24,82 metri cubi cherestea rășinoase. Poliţiştii, împreună cu lucrătorii silvici, au constatat existenţa unor neconcordanţe între materialul lemnos transportat şi cel consemnat în avizul de însoţire. Conform procedurii, s-a dispus confiscarea materialului lemnos care era în plus, respectiv 2,12 metri cubi cherestea rășinoase, în valoare de peste 1.300 de lei. Societatea comercială cu profil specific din Bicaz Chei a fost sancționată contravențional cu amendă de 4.000 de lei, conform Legii 171/2010 R.

Un alt conducător auto, de 52 de ani, din Bicaz-Chei, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 15, în localitatea Tarcău. În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că în autoutilitară se află o cantitate de 6,01 metri cubi cherestea rășinoase, în plus față de volumul de 8,4 metri cubi material lemnos prevăzut în avizul de însoțire. Societatea comercială din Bicaz Chei a fost sancționată contravențional cu amendă de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010 R, iar cantitatea de 6,01 metri cubi material lemnos în valoare de peste 3.800 de lei a fost confiscată.

„Totodată, în urma unui control efectuat la o societate comercială cu profil specific din localitatea Dămuc, au fost descoperite mai multe nereguli cu privire la faptul că o cantitate de 4,88 metri cubi cherestea rășinoase nu a fost expediată, deși era emis avizul de însoțire a materialului lemnos. Societatea a fost sancționată contravențional de polițiștii cu amendă de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 R și s-a dispus confiscarea valorică a 3118,32 de lei, reprezentând contravaloarea materialului lemnos”, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0