Prima paginăEconomie

Delgaz Grid a investit 18,2 milioane de lei în 2020, în sistemul de distribuție a energiei electrice din Neamț

Pentru anul în curs, compania și-a propus un buget de investiții de circa 30,6 milioane lei (peste 6,2 milioane euro), cu 68% mai mare față de anul precedent.

Delgaz Grid a investit 18,2 milioane de lei în 2020, în sistemul de distribuție a energiei electrice din Neamț

Dimensiune text

Delgaz Grid, compania de distribuţie de electricitate și gaze naturale a Grupului E.ON România, a investit anul trecut 18,2 milioane lei (peste 3,8 milioane euro) pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din judeţul Neamț, informează reprezentanții companiei.

Una dintre priorități este modernizarea și automatizarea infrastructurii prin montarea de echipamente telecomandate în stații și posturi de transformare, în rețelele de medie tensiune și integrarea acestora în SCADA (achiziție de date, comandă și control de la distanță).

„Rezultatele investițiilor sunt vizibile, calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice oferit clienților noștri, în special asigurarea continuității alimentării, îmbunătățindu-se de la an la an”, arată reprezentanții Delgaz Grid.

Principalele investiții din 2020 au vizat: lucrări de modernizare la echipamente din 11 stații de transformare; modernizări ale rețelei de joasă tensiune în 15 localități; continuarea automatizării sistemului de distribuție prin montarea a 103 echipamente telecomandate în rețelele aeriene de medie tensiune; montare contoare SMART; 42% dintre clienții din județ aveau instalată contorizare inteligentă la sfârșitul anului trecut; modernizări/înlocuiri transformatoare la 19 posturi de transformare; modernizări, automatizări și integrări în SCADA la posturi de transformare din municipiul Piatra Neamț.

„Pentru anul în curs ne-am propus investiții de circa 30,6 milioane lei, cu 68% mai mari decât în anul precedent, pentru modernizarea și dezvoltarea rețelelor de distribuție a energiei electrice din județ, în principal pe aceleași categorii ca în 2020: lucrări de modernizarea în patru stațiilor de transformare; modernizări, automatizări și integrări în SCADA posturi de transformare din municipiul Piatra Neamț; continuarea automatizării sistemului de distribuție prin montarea a 25 echipamente telecomandate în rețelele aeriene de medie tensiune; modernizarea a cinci linii electrice aeriene de medie tensiune prin înlocuirea izolației; continuarea instalărilor de contoare inteligente; extinderi de rețele de distribuție pentru alimentarea de noi consumatori”, mai arată reprezentanții Delgaz Grid.

Delgaz Grid a investit anul trecut în județele din zona Moldovei 281 de milioane lei (58 de milioane euro), cea mai mare parte pentru modernizarea sistemului de distribuție a energiei electrice. Pentru acest an a fost alocat pentru segmentul de electricitate un buget record de investiții, de 387 de milioane lei, cu 38% mai mult decât în anul precedent.

Începând din anul 2005, compania a investit peste 2,9 miliarde lei (682 milioane euro) pentru modernizarea rețelelor de energie electrică din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Compania continuă să investească sume substanțiale, pentru perioada 2020-2023 fiind planificate investiţii de 1,14 miliarde lei (225 de milioane euro), în principal pentru implementarea ADMS (Advanced Distribution Management System – Sistem avansat de management a distribuției), SMART metering, modernizarea reţelelor aeriene şi a staţiilor de transformare, înlocuiri de transformatoare, racordarea de noi consumatori, precum şi pentru conformarea la cerinţele din standardul de performanţă.

eon delgaz grid

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0