Prima paginăActualitate

Delegație străină în vizită la microhidocentrală, dar și la obiectivele ce folosesc panourile solare

Delegație străină în vizită la microhidocentrală, dar și la obiectivele ce folosesc panourile solare

Dimensiune text

 

Peste 50 de persoane, din România și din alte țări din Uniunea Europeană, au fost prezente la Roman miercuri, 4 octombrie, în cadrul unui proiect european, în cadrul căruia Romanul a fost ales ca exemplu de bună practică în domeniul programelor pentru energie durabilă. Aceștia au vizitat mai multe obiective din Roman, printre care și microhidrocentrala, dar au asistat și la un seminar ce a dezbătut strategia orașului în domeniul energiei durabile.

„Miercuri, 4 octombrie, Romanul a primit vizita unei delegații internaționale, în cadrul proiectului Empowering, finanţat prin Programul Orizont 2020. În acest context, ADR Nord-Est a organizat o vizită de studiu la proiectele privind energia durabilă implementate de Primăria municipiului Roman, fiind analizate mai multe obiective, printre care microhidrocentrala și clădirile care folosesc panouri solare pentru producerea energiei termice (Ștrandul, Sala Polivalentă, LPS și Spitalul Roman). La eveniment a participat o delegaţie internaţională din regiunile Marche (IT), Istria (HR), Macedonia Centrală şi Atena (partener de nivel naţional) (GR), Ungaria de Nord (HU), Andaluzia (Spania) și Suedia (partener de nivel naţional), precum și un consultant pe energie durabilă din partea Comisiei Europene. ADR Nord-Est a iniţiat un acord de colaborare pentru crea un Grup Local pentru Energie Durabil㸠la care Primăria Municipiului Roman a aderat încă din februarie 2017, la care parteneri și parte din delegația acestei vizite de lucru mai sunt reprezentanți ai administrațiilor din Moineşti (BC), Botoşani (BT), Vaslui (VS), Iaşi (IS), Suceava (SV), Piatra Neamţ (NT), Bacău (BC), Miroslava (IS), Victoria (IS), Holboca (IS) și Tomeşti (IS)”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

În cadrul vizitei, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Roman, primarul Lucian Micu a prezentat delegației strategia, planurile, proiectele şi rezultatele Romanului pentru energie durabilă.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0