Delegație din șapte țări la Școala Gîdinți

Școala Gîdinți este partener în cadrul simpozionului internațional „Creativitate și inovație în matematică și științe”, organizat de Colegiul „Petru Poni” din Roman, în săptămîna 26 februarie – 3 martie.

 

 

Simpozionul se desfășoară în cadrul proiectului Comenius multilateral intitulat „Matematica – un joc”. Manifestarea are drept scop creșterea calității educației și dezvoltarea relațiilor de comunicare și cooperare la nivel european, prin implicarea elevilor și dascălilor în realizarea de proiecte inovative care să contribuie la stimularea creativității, dezvoltarea gîndirii elevilor, cultivarea și dezvoltarea spiritului de competiție. În proiect sînt implicate șapte unități de învățămînt de la toate nivelele școlare din Anglia, Bulgaria, Franța, Germania Lituania, România, Spania și Turcia.

Activitățile acestei întîlniri, ce vor fi găzduite de Colegiul Tehnic „Petru Poni” și Școala Gîdinți, se adresează deopotrivă elevilor și cadrelor didactice.

Activitățile de la Școala Gîdinți vor debuta joi, 1 martie, începînd cu ora 10.30, cînd delegația formată din 20 de profesori și 30 de elevi străini va fi primită de autoritățile locale și conducerea unității de învățămînt.
Proiectul presupune identificarea unor metode eficiente care să facă din matematică un obiect atractiv pentru elevi, crearea de competențe de comunicare în limba engleză, limba în care se vor desfășura toate activitățile proiectului, precum și cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor locale a fiecărei țări participante. Școala Gîdinți va derula trei activități interactive: educație tehnologică, matematică și educație plastică, la care vor fi implicați toți elevii beneficiari ai acestui proiect. Alături de simpozionul științific, elevii școlii noastre vor susține și un spectacol de datini și obiceiuri românești. În ultima zi a întîlnirii, invitații vor avea ocazia să participe la o excursie în nordul Moldovei„, a precizat profesorul Ilie Gheorghe Țedli, directorul Școlii Gîdinți, inițiatorul și coordonatorul proiectului.


COMENTARII

WORDPRESS: 0