Prima paginăEconomie

Delegație a Comisiei Europene, în vizită de lucru în județul Neamț

Delegație a Comisiei Europene, în vizită de lucru în județul Neamț

Dimensiune text

 

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Carsten Rasmussen, șeful Unității pentru România, Direcția Generală Politică Regională și Urbană, se află într-o vizită de lucru în Regiunea Nord-Est, în perioada 25-28 aprilie.

Prin agenda misiunii, extrem de densă, reprezentanții Comisiei își propun să ia pulsul Regiunii, atât prin întâlniri aplicate cu reprezentanții administrației publice locale, ai mediului academic și ai sistemului antreprenorial, cât și prin vizitarea unor proiecte finanțate din instrumente structurale în perioada 2007-2013, cu impact major asupra comunităților locale și dezvoltării regiunii, în ansamblu, informează ADR Nord-Est.

În județul Neamț, delegația Comisiei Europene va fi prezentă miercuri, 26 aprilie, când, la Piatra Neamț, va avea loc o întâlnire de lucru cu primarii celor șase municipii reședință de județ din Regiune, privind Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile – POR 2014-2020, cu participarea secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Luminița Zezeanu, și a șefului Autorității de Management pentru POR, Valentin Cornilă. Tot miercuri, la Piatra Neamț va avea loc ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord Est, cu participarea întregii delegații a Comisiei, membri acesteia urmând apoi a avea o întâlnire cu board-ul ADR Nord-Est.

„Nu mai suntem în ipostaza în care o vizită a Comisiei Europene ne dă emoții, ci, dimpotrivă, avem șansa să demonstrăm cât am evoluat, dar și să învățăm împreună cum putem face lucrurile mai bine. Colaboratorii noștri, care participă activ la această misiune, sunt parteneri pe termen lung și își vor putea vedea răsplătite eforturile prin implicarea și interesul pe care le manifestă față de oportunitățile oferite de Comisia Europeană. Suntem recunoscători reprezentanților Comisiei Europene, care ne-au facilitat și încurajat dialogul și care pot vedea în rezultatele muncii noastre o posibilă soluție pentru Politica de coeziune post 2020”, a afirmat Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est.

În aceste zile, membrii delegației Comisiei Europene vor mai avea întâlniri cu reprezentanții autorităților publice locale și județene în Bacău, Vaslui și Iași.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0