Prima paginăActualitate

Declarații de război între Gheorghe Ștefan și Culiță Tărâță

Dimensiune text

Primarul municipiului Piatra-Neamț susține că noua conducere a ApaServ este ilegală. Acesta a spus că o consecință ar putea fi rezilierea contractului de 107 milioane de euro. Culiță Tărâță promite noi dezvăluiri zilele următoare.

 

 

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan, a reacționat la acuzațiile aduse la adresa sa de președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță. Gheorghe Ștefan susține că noul Consiliu de Administrație (CA) al ApaServ este nul, deoarece ședința a fost ilegală.
Nu avem nimic împotrivă de a schimba CA, de a schimba directorii, dacă se respectă legislația în vigoare. Dar, convocarea ședinței a fost ilegală, documentele de ședință au fost prezentate participanților AGA doar în timpul ședinței, iar aceștia nu au avut timp să analizeze și să se informeze asupra subiectelor de pe ordinea de zi. În acest moment este în pericol contractul de 107 milioane de euro, iar municipiul Piatra Neamț este partener și beneficiar al acestui proiect, fiindcă aproximativ 20% dintre lucrări se efectuează în Piatra-Neamț. Riscă să fie reziliat dacă persoanele care semnează pe el sînt în ilegalitate. Nu avem nimic împotriva schimbării CA de la Apa Serv – dacă se vrea să fie doar oameni de la UNPR sau angajați la TCE 3 Brazi, așa să fie, dar să se respecte legea. Dar, să zicem că s-au făcut în pripă, și de aceea s-a întîmplat asta, numai că apare pericolul pierderii proiectului, care trebuie finalizat pînă pe 31 decembrie 2013„, a declarat primarul Gheorghe Ștefan.

Acesta i-a transmis lui Culiță Tărâță să aibă răbdare, pentru ca lucrurile să fie corecte din punct de vedere al legalității. Gheorghe Ștefan a mai precizat că cel puțin unul dintre membrii CA trebuie să aibă studii economice cu experiență în domeniu. Primarul municipiului Piatra-Neamț a prezentat mai multe documente care, în opinia sa, ar susține declarațiile făcute pe marginea acestui subiect.

Președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță, a declarat că  este la curent cu acuzațiile formulate de Gheorghe Ștefan. „Nu comentez nimic deocamdată, dar zilele următoare voi prezenta un punct de vedere, însoțit de documente. Eu mă grăbesc cu pași mărunți, iar scopul meu este acela de a ieftini metrul cub de apă în județ„, a spus Culiță Tărâță.

Conflictul între Gheorghe Ștefan și Culiță Tărâță a ajuns la un alt nivel, după ce președintele CJ Neamț a dezvăluit mai multe nereguli care au avut loc la Apaserv. Conform raportului de audit efectuat în companie, directorii acestei instituții au beneficiat de bonusuri ilegale de mii de lei și cursuri plătite în străinătate care au scos din bugetul ApaServ peste 200.000 lei. În plus, renovările birourilor conducerii societății ar fi costat în jur de 700.000 lei, în timp ce angajaților simpli nu li s-au asigurat condiții optime de lucru.

Cei doi directori ale căror nume au fost menționate în raportul de audit – Neculai Ivanov și Cătălin Dughir – au prezentat punctul lor de vedere prin comunicate de presă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • om bun 8 ani

    Dar de ce nu se mai inteleg acum? oare ,,osul ,,sa fie de vina?