Prima paginăNeamt

Declarații de iubire în Consiliul Județean Neamț

Dimensiune text

Gabriel Vișan a fost schimbat din funcția de vicepreședinte al CJ Neamț, fiind înlocuit tot cu un liberal, Andrei Ignat. Toate proiectele de hotărâre au fost votate cu majoritate de voturi, minune care nu s-a întâmplat în ultimele luni.

 

Ședința de Consiliu Județean (CJ) de sâmbătă, 13 aprilie, a fost una plină de surprize. Prima dată, consilierii județeni – prezenți toți la ședință – au votat bugetul județului Neamț. Aprobarea bugetului județului Neamț pe anul 2013 s-a făcut cu trei amendamente. Primul a fost includerea în lista de investiții a sumei 2.047.000 de lei, respectiv achitarea a două facturi fiscale însușite de CJ Neamț pentru drumurile județene 155I și 159B. Al doilea proiect de hotărâre s-a referit la suplimentarea și includerea în buget a sumei de 540.000 de lei pentru achziționarea unei automacarale și a sumei de 168.000 lei pentru achziționarea a două detectoare de rețele la Apa Serv Neamț, iar al treilea la suplimentarea prevederilor bugetare, cu fond de rezervă bugetară la dispoziția autorităților locale, cu 1.582.000 lei.

Un alt proiect care a trecut cu votul a 31 dintre cei 34 consilieri județeni a fost cel privind aprobarea organigramei și statul de funcții ale aparatului de specialitate al CJ Neamț – înființarea Cabinetului Președintelui, format din patru posturi de consilier.

Gabriel Vișan

Gabriel Vișan

A urmat apoi schimbarea din funcția de vicepreședinte al CJ Neamț a lui Gabriel Vișan (PNL) cu Andrei Ignat (PNL). După ce consilierii au aprobat, prin vot secret, ca Gabriel Vișan să nu mai ocupe funcția de vicepreședinte, Andrei Ignat a fost singura nominalizare, făcută din partea Alianței de Centru-Dreapta, formată din PNL și PC. Andrei Ignat a fost votat de 24 de consilieri, din 25 de voturi exprimate, ceilalți consilieri abținându-se de la vot.

„Vreau să mulțumesc salariaților CJ Neamț, cu care am colaborat foarte bine. Se pare că la nivelul județului Neamț, APEL s-a refăcut. USL -ul la nivel central va funcționa, dar mai puțin la nivelul județului Neamț. Ca și consilier județean, voi continua proiectele începute. Rămân cu un gust amar pentru că n-am reușit în aceste două luni, ca, noi tinerii, să ne impunem în viața politică. Se pare că deocamdată este un capitol închis pentru noi și rămâne ca politica să fie făcută de aceeași oameni care o fac de 22 de ani încoace”, a spus Gabriel Vișan, imediat după aflarea rezultatului.

Președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță, l-a contrazis pe Gabriel Vișan, spunând că actualul vicepreședinte este tot un liberal, ceea ce înseamnă că USL-ul funcționează în Neamț.

Andrei Ignat

Andrei Ignat

Andrei Ignat a mulțumit colegilor din CJ Neamț pentru încrederea acordată și a precizat că, la aproape un an de dezbateri în CJ Neamț, a înțeles că „în spatele camerelor de luat vederi, la capătul firului, se află nu numai șefii de partid care dau SMS-uri și apasă pe butoane, ci și sutele de mii de cetățeni care ne-au votat”.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0