Prima paginăPolitica

Declarație de presă: „La cerșit…!?” – telenovelă în regia Coaliției

Dimensiune text

(P)

Iată că, la foarte scurt timp de la declarațiile mele publice referitoare la intenția evidentă a coaliției Puterii de fraudare a alegerilor locale și parlamentare din acest an, informațiile pe care le-am transmis s-au dovedit a fi foarte corecte.

 

 

„Coaliția Dezastrului”, PDL-UDMR-UNPR, este în panică totală; spectrul dispariției definitive de pe scena politică în acest an o tulbură foarte tare și își pune în practică, din nou, metoda ei tradițională, cea pe care a și patentat-o cu ceva succes: să cumpere voturile românilor, forțînd alocarea discreționară a banilor țării către primăriile și consiliile județene PDL sau UNPR (4,6 miliarde/primărie și 25 miliarde/consiliu județean). Mai mult, reprezentanții acestei coaliții au condiționat susținerea propriilor legi în Parlament de aceste alocări discreționare.

Agenda Puterii este, din nou, foarte clară. Furăm cît mai putem, indiferent despre ce este vorba. Singura variantă de supraviețuire politică a acestei adunături politice este frauda electorală și toate acțiunile portocaliilor se subsumează acestui deziderat major.

Confirmarea acestor reale presiuni mafiote care se fac a fost elocvent ilustrată, în aceste zile, de „ieșirea” premierului Ungureanu, la întîlnirea cu liderii coaliției Puterii, cînd i s-a cerut, imperativ, să ofere „cadourile tradiționale”, că doar vin alegerile.

Cel puțin, momentan, refuzul acestuia, exprimat semi-public, a dus la o iritare majoră a „greilor” PDL-UNPR , care au trecut la amenințări. Cît va rezista Ungureanu, nu știu. Personal, cred că nu foarte mult. Deocamdată este convingător atîta timp cît, de patru ori consecutiv, cu toate insistențele și presiunile, a scos de pe ordinea de zi a Guvernului această „spinoasă problemă”.

Amintesc că sumele solicitate cu titlul de viitoare mită electorală se cifrează la peste un miliard de euro, că ele nu există în prezent în Fondul de rezervă al Guvernului și, ca atare, dacă se va păstra „tradiția PDL-istă”, ele vor trebui „deturnate” din alte sectoare ale economiei naționale care fuseseră bugetate.

Vor încerca fraudarea alegerilor prin acest tip de manevre pe plan intern, iar pe plan extern prin implicarea Ministerului Afacerilor Externe. Eu nu găsesc un alt motiv pentru care bugetul acestui minister a fost suplimentat cu peste 100 de milioane de lei, adică peste 25% din bugetul pe anul trecut.

Sînt convins că nemțenii înteleg foarte bine aceste genuri de fraudă electorală și nu vor fi părtași la un asemenea scenariu acceptînd să-și dea votul celor care vor, pur și simplu, să-l cumpere. Orice leu cheltuit de actuala putere pentru voturile alegătorilor înseamnă un milion lei vechi furați de la fiecare alegător prin tot felul de mecanisme frauduloase.

Toți românii s-au lămurit și nu vor mai accepta să rămînă prizonieri ai lipsei de conștiință a celor care vînd și cumpără voturi ca la piață!

Iar actuala putere locală din Neamț trebuie să știe că nu poate ea fura atît cît pot cetățenii vota.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0