Declarație de presă: De la România bunului plac… la România bunului simț

De șapte ani de zile, politica portocalie, noua politică care ar fi trebuit să reformeze România (oare pentru a cîta oară?), este politica lui „Și ce dacă?”.

 

 

Și ce dacă președintele și-a dat singur o casă cînd era primar?; și ce dacă s-au plătit 10 milioane de euro pe km de autostradă invizibil?; și ce dacă au făcut telegondole portocalii pe care nu le folosește aproape nimeni și intră în faliment?; și ce dacă și-au făcut vile de miliarde din salariu de bugetar?; și ce dacă au pantofi care costă cît 3 salarii, poșete cît 15 salarii și mașini cît cîștigă un om obișnuit într-o viață? Asa, și?

„Ce puteți să ne faceți?”, îți aruncă arogant în față orice guvernant al actualei puteri. Ba, mai mult, cu un aer de superioritate își permite să te și oțărească: ba că te-ai refulat suficient, ba că ai diplomă de universitate în loc de o calificare ca tîmplar, ba că dacă nu îți convine poți să pleci din țară. Știm domnilor guvernanți, ne-ați ciuruit!

Dar ajunge! România nu e tarlaua voastră să puteți dispune de ea ca niște moșieri în Insula Mare a Brăilei. România e țara oamenilor care muncesc, își plătesc taxele cinstit, își cresc copiii cu speranța ca ei să trăiască în România pe care și-o doresc: România bunului simț, cea în care instituțiile statului să își îndeplinească rolul de ajutor pentru populație, nu de sursă de umilință, Guvernul să fie în slujba oamenilor și nu în slujba unei bande de hoți portocalii care devalizează bugetul statului, președintele, fie el de consiliu local, județean, sau de țară să nu se mai creadă stăpîn, ci angajat al celor cărora trebuie să le facă traiul mai bun.

Acum, aflați în dificultate majoră, v-ați adus aminte și v-a apucat dialogul cu oamenii, țipați de la înălțimea tribunei Parlamentului că opoziția trebuie să stea să se lupte cu voi, vă răstiți din fotoliile ministeriale la oameni să treacă la muncă. Dacă vă mai puteți uita în ochii lor fără rușine, veniți în Piețe, la București, la Piatra Neamț, la Roman sau oriunde!

Ați demonstrat că nu sînteți capabili să fiți nimic din toate astea. Ați demonstrat că sunteți corupți, hoți, intriganți, neprofesioniști. Ați crezut că norodul o să suporte la infinit jugul pe care i l-ați aruncat pe grumaz după bunul vostru plac. Ei bine, v-ați înșelat! Au ieșit în stradă pentru că nu mai pot, pentru că pensiile lor, salariile lor nu le ajung să manînce, să se imbrace, să își educe copiii (chiar și în sistemul distrus de voi), să trăiască decent sau măcar să trăiască. E timpul, domnilor guvernanți, să vă dați demisia, căci nici dacă treceți la muncă nu o să puteți repara ce ați făcut!


COMENTARII

WORDPRESS: 0