Prima paginăActualitate

Decizie definitivă a instanței: Cheile Bicazului rămân ale județului Neamț

Decizie definitivă a instanței: Cheile Bicazului rămân ale județului Neamț

Dimensiune text

 

Disputa în instanță de aproape zece ani privind granița județului Neamț, în care miza era stabilirea zonei Cheile Bicazului în județul Harghita sau în județul Neamț, a ajuns la final, a anunțat joi, 25 iunie, prefectul județului Neamț, George Lazăr, după ce Curtea de Apel Ploiești a dat dreptate părții nemțene, hotărâre definitivă și irevocabilă.

„ Decizie irevocabilă: Cheile Bicazului au «revenit» administrativ în județul Neamț. Curtea de Apel Ploiești a pronunțat astăzi, 25 iunie, sentința definitivă în procesul a cărui miză a devenit granița administrativă dintre județele Neamț și Harghita. Prima instanță, Tribunalul Prahova, a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 kilometri înspre județul Neamț, ceea ce implica trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în județul Harghita”, a precizat prefectul George Lazăr.

Decizia Tribunalului Prahova a fost atacată la Curtea de Apel Ploiești, unde reprezentanții instituțiilor din Neamț au fost prezente la fiecare termen și au depus concluzii scrise. Conform prefectului de Neamț, din argumentația Prefecturii rezultă că procesul ar fi trebuit să se încheie cu respingerea acțiunii, ca fiind tardivă – pentru că Municipiul Gheorgheni putea contesta procesul verbal în termen de cel mult un an de la încheierea lui, nu după 11 ani –, iar în al doilea rând Prefectura Neamț a cerut instanței să observe că Tribunalul Prahova s-a pronunțat asupra unui capăt de cerere, fără a fi investită să-l soluționeze: „stabilirea liniei de hotar dintre teritoriul administrativ al oraşului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei astfel: DN 12 Gheorgheni (D.N. 1) – Lacul Roşu – limita jud. Neamţ 0 +000 32 +32,000 km., conform Hotărârii Guvernului nr. 540/2000 din 22.06.2000, publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 338 din 20.07.2000”.

„Împreună cu domnul primar din Bicaz Chei, Gheorghiță Oniga, și cu domnul Simion Stâncel, șeful Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, am dus o bătălie extrem de grea, dar și de maximă importanță pentru județul Neamț. Țin în mod deosebit să apreciez susținerea și implicarea domnului deputat Mugur Cozmanciuc, care de la început a fost alături de mine și toți cei implicați. Doar în echipă și alături de oameni dedicați și cu credință în suflet se pot înfăptui lucruri mărețe și de calitate”, a mai declarat prefectul George Lazăr.

 

 

 

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Dandu ioan 1 an

  Sa făcut în sfârșit ceia ce a fost din totdeauna dreptate. Așa cum am anticipat și am menționat și în nenumăratele mele comentarii CHEILE BICAZULUI SANT DE DREPT ȘI DE FACTO ALE COMUNEI BICAZ CHEI.! Felicit primarul Oniga pentru consecvența cu care a acționat și nu a abandonat o secundă această chestiune de interes pentru comună. Bravo, și ținețio mereu așa. Onelyan.