De vineri, noi tarife pentru parcometrele din oraș

HomeSocial

De vineri, noi tarife pentru parcometrele din oraș

De vineri, 21 ianuarie, 21 de parcometre din oraș, automate pentru plata parcărilor publice, sunt puse în funcțiune cu noile tarife aprobate în Consiliul Local la finalul anului trecut, la tarife de 2 lei/oră și 7,5 lei/zi. Parcometrele sunt amplasate în următoarele zone: nr. 1, 27 – strada Dobrogeanu Gherea; nr. 2, 5, 6, 29 – strada Oituz; nr. 3, 4, 7, 11, 12, 13, 14, 15 – bulevardul Roman Mușat; nr. 8 – Judecătorie; nr. 9, 28 – strada Libertății; nr. 10, 30 – strada Sucedava (Piață, Tic-Tac); nr. 26 – strada Tineretului (Policlinica); nr. 16 – strada Cuza Vodă (Romtelecom). Tarifele de parcare pot fi achitate și prin SMS sau aplicația TPark, cu un tarif mai mare cu 0,5 lei pentru o oră.

Începând de astăzi vom avea funcționale toate cele 21 de parcometre din municipiul Roman care gestionează parcările publice. Acestea au fost într-o perioadă de mentenanță, de actualizare a softului, iar din această zi vor fi puse în funcțiune și vor putea taxa conform noilor tarife, de 2 lei pe oră și 7,5 lei pe zi este tariful aprobat”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Totodată, primarul a reamintit că din acest an au fost aduse modificări pentru accesul mașinilor în Pietonalul Ștefan cel Mare. „Pentru gestionarea parcării din Pietonalul Ștefan cel Mare, anul trecut am avut intervenții atât din partea asociațiilor de locatari, care au solicitat ca acea zonă să fie una pietonală, sigură și liniștită, iar pe de altă parte administratorii societăților care își desfășoară activitatea în Pietonal și-au dorit acces nelimitat, posibilitatea de aprovizionare și desfășurarea activității. Astfel că decizia a fost aprobată în Consiliul Local, în sensul în care, pentru limitarea accesului în Pietonal, s-a mărit taxa de acces, la 20 de lei pe oră pentru cei care doresc să intre cu autoturismul în Pietonal – și, bineînțeles, nu mai este acel timp liber pe care îl aveau anterior de 20 de minute fără a achita nicio taxă. Totodată, am creat posibilitatea, printr-un abonament special, ca fiecare operator economic să aibă la dispoziție un card prin care poate intra orice mașină, dar doar o singură mașină o singură dată – fie ea de aprovizionare, mașina proprie sau a unui terț care lucrează cu acel operator, la orice oră din zi și din noapte, având în vedere că erau societăți care aveau program de lucru și după ora 18, cum sunt cei care fac livrări la domiciliu. Astfel, credem noi că am putut atât să rezolvăm problema celor care își desfășoară activitatea acolo din punct de vedere economic, cât și să creăm o zonă sigură pietonală, și nu o parcare necontrolată în centrul orașului”, a mai precizat primarul Achiriloaei.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0