HomeSanatate

De sărbători au încetat să bată 20 de inimi

În perioada 21-27 decembrie, la dispeceratul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Neamț s-au înregistrat 851 de apeluri, sub media zilnică de solicitări. Cadrele medicale vorbesc despre faptul că această perioadă a fost una dintre cele mai liniștite din ultimii ani, având în vedere numărul mic de solicitări.

 

 

Cu toate acestea, s-a remarcat o creștere semnificativă a pacienților cu infarct miocardic, cei mai mulți decedând, cu toate eforturile medicilor de a-i salva. În această perioadă, ambulanțele au parcurs 28.730 de kilometri.

Aceste sărbători se înscriu în categoria «sărbătorilor liniștite», cu o medie de solicitări sub valoarea mediei zilnice din 2012, iar cazurile s-au încadrat în patologia obișnuită. De asemenea, s-a remarcat faptul că nu s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri pentru afecțiunile digestive față de media zilnică din 2012, ceea ce s-ar putea explica fie prin faptul că oamenii au fost mai cumpătați în ceea ce privește alimentația și consumul de alcool, fie prin faptul că aceștia au înțeles că indigestiile se pot trata și la domiciliu, cu simptomatice la îndemâna fiecăruia, fără a apela la serviciile de urgență. Ca un fapt mai deosebit, în această perioadă s-a constat o creștere a numărului de stopuri cardio-respiratorii. Astfel, cadrele medicale au fost solicitate pentru 20 de stopuri cardio-respiratorii. Pentru unele s-au efectuat manevrele de resuscitare, pentru alții nu a mai fost nevoie, pacienții decedând„, a declarat medicul Letiția Damoc, managerul SJA.

Comentarii

WORDPRESS: 0