De miercuri, vaccinare împotriva COVID-19 fără programare, la Roman

HomeSanatate

De miercuri, vaccinare împotriva COVID-19 fără programare, la Roman

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț informează că va demara, în această săptămână, proiectul-pilot „Vaccinare fără programare!”. Astfel, de miercuri, 5 mai, în intervalul orar 17-20, persoanele doritoare se pot vaccina împotriva COVID-19, cu vaccinul Pfizer, fără programare, în trei centre din județul Neamț.

Acestea sunt centrele amenajate în: Roman – Colegiul Tehnic „Miron Costin” corpul A, clădire „Cămin Internat”; Piatra Neamț – Piața Centrala „Sf. Gheorghe”; Tîrgu Neamț – Sală sport – Club Sportiv. „Locurile sunt limitate. Sunt alocate 90 de doze pe zi la Piatra Neamț și Roman și 30 de doze pe zi la Tîrgu Neamț. Acțiunea se va desfășura pe o perioadă de cinci zile și, în funcție de succesul campaniei, va fi continuată și extinsă și la alte centre”, au precizat reprezentanții DSP Neamț.

În județul Neamț, până vineri, 30 aprilie, au fost primite 83.054 de doze de vaccin împotriva COVID-19: 63.289 de doze Pfizer BioNTech, 9.920 de doze Moderna și 9.845 doze AstraZeneca, în 35 tranșe. De la începutul campaniei de vaccinare și până vineri, în județul Neamț au fost administrate 77.271 de doze de vaccin, din care 28.843 cu doza a 2-a. Au fost raportate 43 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În perioada 23-30 aprilie au fost administrate 6.411 de doze de vaccin – 4.060 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 2.351 cu doza de rapel.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în județul Neamț

DSP Neamț, în colaborare cu partenerii din cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț, a demarat, în săptămâna anterioară, mai multe proiecte privind campania de vaccinare.

Astfel, una dintre măsuri prevede schimbarea fluxurilor de vaccinare din cadrul centrelor de vaccinare cu AstraZeneca din Pipirig și Cordun, în fluxuri de vaccinare cu vaccin Pfizer. A fost primit acordul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), fiind așteptat răspunsul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile privind operaționalizarea acestora.

Vor fi organizate caravane de vaccinare cu echipele mobile – în comunele Tazlău și Săbăoani, din 7, respectiv 10 mai. „Serul administrat este Pfizer, iar pentru a fi imunizați doritorii trebuie să anunțe la primărie că doresc să se vaccineze. Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile sunt asigurate de CJCCI Neamț și centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile”, au precizat reprezentanții DPS Neamț.

Totodată, se intenționează organizarea a două centre de vaccinare tip drive-thru, în Piatra Neamț și Roman.

Vaccinarea împotriva COVID-19 efectuată în cabinetele de medicină de familie

Conform DSP Neamț, din 4 mai încep acțiunile specifice Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul cabinetelor medicilor de familie. În județul Neamț și-au afirmat disponibilitatea de aderare Ia campania de vaccinare, 108 medici de familie.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se va realiza cu vaccinul Janssen (n.r. – Johnson & Johnson). Medicii de familie vor desfăşură această activitate în cadrul cabinetelor de medicina de familie, în conformitate cu prevederile Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, au mai precizat reprezentanții DSP Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0