De luni, tichete valorice pentru 8.000 de romașcani care s-au vaccinat împotriva COVID-19

HomeSanatate

De luni, tichete valorice pentru 8.000 de romașcani care s-au vaccinat împotriva COVID-19

Începând de luni, 21 februarie, va începe distribuția tichetelor de masă către toate persoanele vaccinate împotriva coronavirusului COVID-19, cu schemă completă, după data de 3 septembrie 2021 și care nu au beneficiat până acum de aceste tichete. În municipiul Roman ar urma să primească aceste tichete circa 8.000 de persoane, iar autoritățile dau asigurări că tichetele valorice sunt suficiente pentru toți cei care s-au vaccinat în această perioadă, pentru a nu se forma aglomerație la centrul de vaccinare.

„Începând de luni, va începe distribuirea tichetelor valorice pentru cei care s-au vaccinat și beneficiază de această facilitate guvernamentală. Astfel, 8.022 de astfel de tichete vor fi distribuite prin Centrul de vaccinare din municipiul Roman, de la Colegiul Tehnic «Miron Costin», de pe strada Ștefan cel Mare. Vreau să îi asigur pe fiecare dintre cei care beneficiază de aceste tichete că este acoperit întreg necesarul, astfel că pot să meargă la acest centru, dar ideal ar fi să nu vină toți o dată, pentru că va avea fiecare posibilitatea de le primi”, a precizat vineri primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Acesta a mai adăugat că, tot începând de luni, în urma discuțiilor cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț, centrul de vaccinare de la Roman va funcționa cu un singur flux de vaccinare, după reducerea adresabilității din ultima perioadă, acolo unde, în săptămâna anterioară, în perioada 7 – 13 februarie, s-au vaccinat doar 317 persoane.

Conform DSP Neamț, pentru tichetele valorice din această tranșă, distribuția se va face prin intermediul centrelor de vaccinare fixe care mai funcționează – cele din Roman, Piatra Neamț, Tîrgu Neamț și Săvinești -, prin intermediul primăriilor care anterior au organizat centre de vaccinare fixe și al medicilor de familie care vaccinează. Până în prezent, în județ au fost distribuite tichete pentru 19.950 de persoane, în trei tranșe. În această nouă tranșă vor fi distribuite în județ tichete pentru 46.030 de persoane.

Beneficiază de tichete persoanele care s-au imunizat, cu schema completă – doză unică de vaccin Johnson & Johnson sau a doua doză de vaccin Moderna, Pfizer și Astra Zeneca -, după data de 3 septembrie 2021. Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a cinci tichete de masă.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0