De la sedentarism la iubire pentru mișcare: află secretele celor ce se ţin de sport

HomeAdvertorial

De la sedentarism la iubire pentru mișcare: află secretele celor ce se ţin de sport

Cei ce iubesc sportul şi îl practică cu regularitate nu sunt neapărat sportivi de performanţă sau oameni cu abilităţi extraordinare în acest domeniu. Dimpotrivă, o mulţime de persoane se bucura de mişcare fără să fie pasionaţi de sport sau să lucreze în domeniu. Ce au ei special? Ei bine, uneori este vorba doar despre mici schimbări şi trucuri pe care le pun în aplicare pentru a integra sportul în programul de zi cu zi.

Descoperă şi tu astfel de trucuri mai jos, ca să faci loc mai uşor mişcării în viaţa ta:

1. Mişcarea, un obicei social

Socializarea stă la baza vieţii noastre şi joacă un rol cheie când vine vorba de sănătate, dezvoltare şi relaxare. De aceea, poate fi util să combini mişcarea cu socializare, astfel încât să îţi fie mai uşor să faci din sport un obicei.

Foarte multe persoane care fac sport în mod regulat ajung să facă parte dintr-o comunitate. Spre exemplu, cei care merg la o sală de ceva timp pot începe să îşi facă prieteni în acel loc, să cunoască oameni noi şi să aibă parte de o oportunitate de socializare.

O mulţime de sporturi îţi pot oferi ocazia de a socializa şi de a face parte dintr-o comunitate, fitness-ul nu este singurul exemplu. Te poţi înscrie la cursuri de Yoga, înot sau tenis, poţi căuta pe reţelele sociale grupuri de alergători sau să începi un program de sport cu prietenii ori colegii.

Când ai un partener de sport sau faci parte dintr-o comunitate poţi găsi sprijin şi motivaţie în cei din jur, ba chiar ai ocazia să dezvolţi relaţii noi, autentice, de prietenie ori chiar romantice.

2. Tehnologia lucrează în avantajul tău

În prezent, să te ţii de sport devine o sarcină mai simplu de îndeplinit când tehnologia te poate ajuta. Da, există oameni care s-au apucat sau reapucat de sport cu ajutorul tehnologiei, care vine cu o mulţime de soluţii în acest sens:

  • Ceasuri smart şi brăţări fitness. Ceasurile smart şi brăţările fitness te ajută să monitorizezi numărul zilnic de paşi, caloriile arse, intensitatea şi durata mai multor tipuri de antrenamente, dar şi calitatea somnului. Mai exact, acest device poate să faciliteze adoptarea unui stil de viaţă sănătos, unde mai pui că e foarte uşor de folosit. Monitorizează progresul, îţi oferă informaţii valoroase despre nivelul de activitate şi chiar îți dă notificări care te incurajează să faci sport.
  • Căşti wireless. Vrei să faci sport dar simţi că te plictiseşti? Ce ar fi să te poţi mişca în voie cât timp asculţi un podcast, un playlist cool sau chiar o conferinţă? Ei bine, căştile wireless pot face asta pentru tine. Se conectează uşor la telefon, tabletă, laptop sau chiar televizor. Da, îţi poţi conecta căştile wireless la televizor când faci sport acasă, ca să te bucuri de o calitate audio înaltă şi libertate de mişcare.
  • Tutorialele online. Platforme precum YouTube oferă tutoriale online de antrenamente sau chiar clase Live la îndemâna oricui. Poţi să redai pe televizor clase de Pilates, Barre, aerobic sau dans, antrenamente funcţionale sau de forţă, dar şi exerciţii cu benzi de rezistenţă. Ai nevoie de un televizor smart şi de un loc liniştit unde să faci sport. Fie că ai un TV Philips, fie că ai un TV LG, în ziua de azi e mai uşor ca niciodată să urmăreşti tutoriale şi clase de sport online.
  • Aplicaţii dedicate. Aplicaţiile de sport îţi oferă antrenamente, sfaturi de nutriţie, o comunitate, acces la opţiuni personalizate şi notificări regulate pentru a te ţine de mişcare. Există aplicaţii pentru o mulţime de tipuri de antrenamente, de la fitness şi până la Yoga.

3. Activităţile simple se transformă în oportunităţi

Majoritatea celor ce iubesc mişcarea, găsesc o mulţime de oportunităţi să facă sport, chiar şi în momentele în care n-au timp sau chef de antrenamente. Nenumărate activităţi se pot transforma într-o ocazie de a face mişcare, de la mersul la cumpărături şi până la activităţile casnice. Da, corpul tău se mişcă şi arde calorii în timp de aspiri prin casă sau ştergi praful ori geamurile. Acelaşi lucru este valabil şi în timpul plimbărilor alerte până la supermarket sau până la piaţă.

Sportul nu este rezervat persoanelor cu înclinaţii spre acest domeniu sau celor ce fac performanţă. De asemenea, nu este rezervat doar celor ce au un program lejer sau persoanelor de o anumită vârstă. Mişcarea poate să fie pentru toată lumea, mai ales că există atâtea variante din care poţi alege.

Vrei să faci loc mai uşor sportului în viaţa ta? Începe prin a găsi oportunităţi în fiecare activitate: urcă scările, mergi pe jos, fă curat mai des sau înoată la piscina din cartier. Mai apoi, foloseşte tehnologia în avantajul tău şi bucură-te de socializare când faci mişcare.