Prima paginăSocial

De joi, modificări în scenariul de funcționare pentru școlile din județ

De joi, modificări în scenariul de funcționare pentru școlile din județ

Prefectura Neamț a anunțat miercuri, 19 mai, modificarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Neamț, începând de joi, 20 mai.

Decizia vine în urma unei hotărâri adoptate miercuri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului (CJSU) Neamț, pe fondul modificării numărului de infecții cu noul coronavirus COVID-19, având în vedere informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț privind situația epidemiologică la nivelul județului și propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Documentul are în vedere prevederile Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, privind trecerea la două scenarii de funcționare pentru școli, verde și galben – față de cele trei scenarii aplicate în primul semestru –, dar și noul ordin emis luni, 17 mai, de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, care prevede că scenariile de funcționare pentru școli se pot modifica oricând în funcție de situația epidemiologică – și nu doar săptămânal, vinerea, cum era prevăzut anterior.

Pentru municipiul Roman, școlile vor fi și de joi, 20 mai, în scenariul verde: în unitățile de învățământ din Roman vor veni la școală toți preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – la fel ca în toate localitățile în care incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1 la 1.000 de locuitori, între care se află și municipiul Roman, din data de 2 mai.

În școlile din județul Neamț aflate în scenariul galben, din localitățile în care incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1 la 1.000, vor veni la școală de joi, 20 mai, preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și toți elevii din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, în timp ce ceilalți elevi vor desfășura orele în regim online.

În județul Neamț, de joi, 20 mai, 284 de școli vor funcționa în scenariul verde, iar 39 în scenariul galben (față de 53 de la începutul acestei săptămâni). Scenariul pentru toate unitățile de învățământ din județ, începând din 20 mai, conform hotărârii de miercuri a CJSU, este următorul (listă în format pdf disponibilă și la acest link):

anexa19mai

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0