Prima paginăSocialEducatie

De Dragobete, polițiștii i-au învățat pe copii să se apere

Dimensiune text

Copiii de la Români au primit informații care să-i ajute să nu devină victime.

Lucrători din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (CAPC), din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ, au organizat o acţiune preventiv-caritabilă, intitulată simbolic „Și copiii iubesc Dragobetele”, în parteneriat cu Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă-filiala Săvineşti” şi Asociaţia Umanitară „Ursula Honeck”. În cadrul acestei acţiuni, lucrătorii de poliţie din cadrul CAPC Neamţ, cu sprijinul colegilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Români, au desfăşurat mai multe activităţi la Școala nr.1 Siliştea, Școala nr.3 Siliştea şi Școala Români.

„Preşcolarilor şi elevilor din clasele primare le-au fost transmise mesaje pentru prevenirea victimizării lor, atunci când sunt lăsaţi singuri la domiciliu, când circulă pe stradă şi atunci când sunt abordaţi de persoane necunoscute, dar şi în cazul în care se pierd de părinţi. De asemenea, a fost promovat numărul european pentru semnalarea dispariţiilor de copii – 116 000.  Au fost abordate teme privind delincvenţa juvenilă, noţiunile de contravenţie, infracţiune, cazier judiciar, cauze şi consecinţe ale unei fapte penale şi răspunderea penală în cazul minorilor, ce au fost ascultate cu mare atenţie de elevii din ciclul gimnazial. La finalul activităţii, după vizionarea unui film preventiv-educativ, copii au adresat pe marginea temelor dezbătute întrebări, având loc un dialog interactiv între poliţişti şi elevi”, se precizează într-un comunicat al IPJ Neamţ.

Pentru a demonstra că au înţeles ce înseamnă violenţa în şcoală şi orice altă formă de violenţă, elevii au prezentat desenele realizate în cadrul orelor de dirigenţie, intitulând expoziţia „Fără violenţă!”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0