„De ce mai veniți la ședință?” – “Pentru indemnizație”

HomePolitica

„De ce mai veniți la ședință?” – “Pentru indemnizație”

 

noul consiliu local 06 copyVineri, 28 octombrie, a avut loc ședința ordinară de Consiliu Local, cu 12 proiecte de hotărâre de dezbătut. De la ședință a lipsit, motivat, doar Iulia Havrici, din partea PSD, dar alți doi consilieri de la PNL nu au participat la votul a trei proiecte.

Ședința s-a desfășurat, ca de fiecare dată, cu operativitate, în sensul că s-au votat toate proiectele, fără discuții.  Nici primarul Laurențiu Leoreanu nu a mai venit cu explicații suplimentare. Dar, la trei dintre proiecte, ce vizau Spitalul Municipal de Urgență Roman, consilierii PNL Leonard Achiriloaei și Lucian Pascariu nu au participat la vot, pentru a nu fi declarați incompatibili, unul fiind director economic, iar celălalt – membru în Consiliul de Administrație al unității medicale.

Dacă un proiect viza modificări în bugetul Spitalului, cei doi fiind remunerați în acest sens, iar un vot ar fi putut atrage starea de incompatibilitate, celelalte două proiecte vizau înființarea unor noi servicii medicale, ceea ce nu are legătură cu vreun interes. La al doilea anunțat de neparticipare la vot, consilierul Constantin Holban – PSD – a comentat: „De ce mai veniți la ședință”, iar același comentariu l-a făcut și primarul Laurențiu Leoreanu la finalul ședinței.

Cei doi au spus că au venit pentru a vota restul proiectelor, spunând, mai în glumă, mai în serios, că au venit și pentru indemnizație – lucru corect, deoarece aleșii primesc bani doar pentru ședințele ordinare la care sunt prezenți. Întrebați de ce s-au abținut la proiectele privind înființarea unor servicii medicale, cei doi consilieri au spus că preferă „să sufle și în iaurt” decât să ajungă într-o stare de incompatibilitate, care ar duce, automat, la pierderea calității de ales local.

Comentarii

WORDPRESS: 1