Home

David Ciuraru este campion naţional la săritura în înălţime

De asemenea, Raluca Vrabie este campioană, iar Alexandra Calistru şi Cosmin Cîrlig, sportivi legitimaţi tot la Clubul Atletic Roman, sunt vicecampioni naţionali. Sportivii romaşcani au obţinut şapte medalii la naţionalele atletice ale juniorilor 3.

Cu doi campioni naţionali, trei vicecampioni şi trei medaliaţi cu bronz are a se lăuda Romanul la ediţia de vară a Campionatului Naţional de Atletism, juniori 3 (sportivii născuţi în 1999 şi 2000), competiţie care a avut loc sâmbătă şi duminică, 5 şi 6 iulie, în Bucureşti. Șase dintre medalii au fost luate de către reprezentanţii Clubului Atletic Roman, cea de a şaptea revenind celor de la LPS.

Ciuraru, Mărieş, Pleşca

Surpriza cea mare a naţionalelor de atletism în proba de săritură în înălţime, mai puţin pentru antrenorul Traian Macovei – director la Clubul Atletic Roman, a venit din partea lui David Ciuraru (CA), noul campion naţional. Acesta i-a învins, în disputa pentru medalia de aur, pe Sorin Ionescu (LPS Iaşi), respectiv Andrei Mărieş, colegul său de club, sportivi care la naţionalele indoor din martie se clasaseră înaintea sa. Atunci, Mărieş a luat medalia de argint cu o cea mai bună săritură de 1,82 metri, în vreme ce ieşeanul s-a impus cu 1,90 metri. Ciuraru, care s-a clasat al treilea în martie, cu 1,74 metri, şi-a luat acum revanşa cu vârf şi îndesat în faţa celor doi colegi, nu neapărat printr-o săritură ieşită din comun. Pur şi simplu, a fost mai bun în acest concurs, s-a concentrat mai bine, deşi nu era cotat cu prima şansă, date fiind antecedentele rezultate. David Ciuraru a câştigat concursul cu o săritură de 1,80 metri, reuşită din cea de a doua încercare. A mai avut trei tentative la 1,84 metri, ratate. Până să ajungă la 1,80 metri, a reuşit din prima încercare la înălţimi cuprinse între 1,55 şi 1,75 metri. Ionescu a intrat în concurs la 1,70 metri, cu reuşită din prima. A trecut tot aşa şi de 1,75 metri, dar n-a mai reuşit să ajungă la 1,80 metri din mai puţine încercări decât Ciuraru, ratând şi el, apoi, la 1,84 metri. Mărieş, elev al lui Iulian Corugă, avea marea şansă de a deveni campion naţional dacă sărea 1,80 metri din prima încercare sau, măcar, dintr-a doua, caz în care ar fi ajuns pe aceeaşi poziţie cu Ciuraru. A depăşit de trei ori la 1,80 metri şi a trebuit să accepte poziţia a treia, cu 1,75 metri. În acelaşi concurs, la înălţime, a participat şi Paul Pleşca, tot de la Clubul Atletic şi pregătit de Traian Macovei, însă clasat pe locul al cincilea, cu 1,70 metri, după ce în martie fusese al patrulea. Cei trei romaşcani au ocupat podiumul naţionalelor în urmă cu doi ani, la grupa inferioară de vârstă.

Antrenorul Macovei afişează o bucurie moderată: „Nu este deloc susprinzător că David a ieşit campion naţional. Sunt foarte mulţumit de locul ocupat, dar sunt un pic nemulţumit că nu a sărit mai aproape de 1,90 metri, înălţime la care poate ajunge liniştit, lejer. La această vârstă, copiii sunt fluctuanţi în rezultate, ceea ce s-a şi văzut”.

Aur pentru Raluca Vrabie

Raluca Adriana Vrabie este campioană la aruncarea suliţei, cea mai bună aruncare a sa fiind de 40,79 metri, din cea de a doua încercare. Raluca, sportivă de sorginte vrânceană şi pregătită de antrenorul Ioan Ciortan, este dublă legitimată la Școala 3 Adjud şi CA Roman şi se pregăteşte în Adjud. „Cred că este rezultatul care m-a mulţumit cel mai mult, mai ales că a fost la câţiva centimetri de recordul naţional”, a precizat Traian Macovei.

Tot în proba de aruncare a suliţei a mai venit o medalie, de bronz, obţinută de Mircea Bostan (Șc. 3 Adjud / CA Roman), cu 45,69 metri

Argint de două ori, Calistru şi Cîrlig

Un alt rezultat foarte bun a fost obţinut de semifondista Alexandra Calistru, elevă a profesoarei Elisabeta Baciu, medaliată cu argint în proba de 800 metri cu timpul 2:19.54, la două secunde de ocupanta locului I. La naţionalele indoor din acest an, Alexandra a luat medalie de bronz 2:21.14, la o secundă şi 18 sutimi de medalia de argint. Tot ea s-a clasat pe poziţia a noua la 400 metri plat.

La aruncarea ciocanului, Cosmin Cîrlig, elev al profesoarei Carmen Iederan la Clubul Atletic, a devenit vicecampion naţional cu o cea mai bună aruncare de 59,53 metri, din a doua încercare, cu aproape şase metri sub rezultatul (65,44 metri) primului clasat. În aceeaşi probă, Vlăduţ Căuş (LPS Roman) a luat medalia de bronz, cu 57,68 metri, iar Eduard Perie (LPS), Ștefan Casian (LPS) şi Marius Aionesei (CA) s-au clasat pe poziţiile 5, 6 şi 7.

Rezultate notabile au mai obţinut Andreea Butnaru (LPS) şi Otilia Calfa (CA), ocupantele poziţiilor a patra, respectiv a şasea, la aruncarea discului.

Veşti bune şi de la Balcaniada juniorilor: Roxana Perie – argint

Duminica trecută s-au încheiat, în Grecia, la Serres, întrecerile Campionatului Balcanic de Atletism, juniori I. Roxana Perie (LPS – CA), elevă a antrenorului emerit Lucică Cucoş, s-a clasat pe locul secund în proba de aruncare a ciocanului, cu 57,29 metri. Carla Sescu, sportivă de la LPS Roman şi pregătită de antrenorul emerit Emilian Floroiu, a ocupat locul al cincilea în proba de aruncare a discului, cu o cea mai bună încercare în măsură de 47,10 metri.

Comentarii

WORDPRESS: 0