Prima paginăSocialEducatie

Dascălii primesc în cont 150 de euro

Dimensiune text

Echivalentul în lei a 150 de euro va intra în conturi până la sfârşitul săptămânii viitoare. Banii sunt dedicați formării profesionale.

Veste bună pentru cadrele didactice. Ministerul Educaţiei a emis ordinul pentru implementarea proiectului „Personalul didactic din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat – promotor al învăţării pe tot parcursul vieţii”, potrivit căruia dascălii vor primi contravaloarea în lei a sumei de 150 de euro, pentru formare profesională. Chiar dacă termenul despre care se vorbeşte în metodologie pentru acordarea sumelor este 30 ianuarie 2015,  sindicaliştii spun că profesorii vor avea banii pe card până la sfârşitul săptămânii viitoare. „Este o măsură binevenită, pe care o aşteptăm de mult. Sunt foarte puţine cursuri şi programe de formare gratuite la care se pot înscrie colegii noştri, iar perfecţionarea continuă este o necesitate”, a spus preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Neamţ, Gabriel Ploscă.

Plata apropiată a sumelor a fost confirmată de conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, care a participat la o videoconferinţă cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, vineri, 7 noiembrie. „În acest moment, facem toate demersurile necesare pentru ca, cel mai târziu miercuri, sumele să intre în plată. În acest moment, 14 oameni din inspectorat lucrează la acest proiect, pentru finalizarea operaţiunilor”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Banu.

Conform metodologiei de implementare a proiectului, dascălii nu vor trebui să justifice cu facturi modul în care au cheltuit banii pentru formarea profesională, ei vor completa doar un raport pe o platformă electronică ce va fi deschisă în acest scop.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • gigica 7 ani

  domnule Plosca,personalul didactic auxiliar nu necesita si el formare profesionala sau ei au bani si nu ar trebui sa beneficieze de aceleasi drepturi.oricum sindicatul este slab,nu au obtinut nimic in ultimii ani,sindicatul din sanatate a obtinut majorarea salariilor tuturor angajatilor din domeniu cu 100 de lei de la 1 ianuarie.deci nimic in interesul angajatilor din sistemul de invatamant domnule Plosca dar sunteti disperat sa strangeti cotizatia lunar.

 • marius 7 ani

  Primesc bani si auxiliarii …..

 • neica nimeni 7 ani

  Domnule Chiper:
  daca sunt UNSI vor vota BINE, cunoastem foarte multe cazuri de c. d care nu au pic de coloana verticala cand e vorba de luat asa pe degeaba …

 • O victima pdl 7 ani

  Important este că după zece ani nenorociţi de tăieri de salarii şi pensii , inchideri de şcoli , spitale şi posturi de poliţie, cineva se gandeşte la românul de rând şi-i redă parte din demnitatea irosită in regimul basescu udrea boc leureanu.

 • ionut 7 ani

  Nu maintereseaza cine cu cine votati…. e chiar treaba voastra……dar sincer…..daca era Iohaniss la putere acum….ar fi facut acelasi lucru…tot pomana electorala se numea. cui ii pasa cine da banii….ii iei si votezi cu cine vrei. voi astia care comentati aici….sunteti la fel de manipulatori ca aia, doar ca nu dati nimic…vorbiti gratuit. cel mai bun era Ceausescu….va dadea la toti pe masura.