HomeEducatie

Daruri de suflet, de la copii la copii

Copiii de la grădinița din Gorun au fost invitați la teatru de copiii de la Grădinița cu program normal nr. 5.

 

 

Copiii care frecventează Grădinița cu program normal de pe strada Ion Ionescu de la Brad, patronată de Colegiul Tehnic „Danubiana”, au sărbătorit în avans ziua de 1 Iunie, împreună cu noii lor prieteni. Este vorba despre copiii care frecventează grădinița din satul Gorun, comuna Ion Creangă, pe care copiii din oraș i-au invitat la un spectacol de teatru de păpuși. Pentru cei mai mulți dintre copiii de la Gorun a fost pentru prima dată nu doar când au vizionat un spectacol de teatru de păpuși, ci și pentru prima dată când și-au părăsit comuna. „Pentru cei mai mulți dintre ei, dar chiar și pentru multe mămici, venirea la Roman a fost o excursie multașteptată. Deși au doar patru sau cinci ani, copiii nu au putut dormi de emoție știind că astăzi vor merge la Roman și la teatru”, a spus educatoarea Onorica Hanghiuc, de la grădinița din Gorun.

gorun 29052După ce au urmărit împreună spectacolul de teatru cu piesa „Iepurașul neascultător”, copiii de la Gorun au fost la Biserica Precista Mică, unde au fost așteptați și binecuvântați de preotul Mihăiță Popovici, care i-a condus, apoi, la sediul Asociației „Iubire și speranță”, unde copiii au primit pachete cu îmbrăcăminte și dulciuri. S-au plimbat, apoi, prin oraș și și-au încheiat excursia în Parcul Municipal. „Întâlnirea de astăzi reprezintă doar prima activitate dintr-un proiect de parteneriat pe care noi l-am încheiat cu grădinița din Gorun, sub genericul «Copii pentru copii». Pentru că se apropie ziua de 1 Iunie, când toți copiii ar trebui să aibă parte de o mică bucurie, i-am invitat la noi la spectacol, pentru că știm că la ei teatrul ajunge foarte greu. Sperăm să ne simțim bine împreună și, cât de curând, vom merge și noi în excursie la Gorun. Am inițiat acest proiect din dorința de a ne cunoaște mai bine unii cu alții. Noi dorim să promovăm unitatea în diversitate. Fiecare copil este special și este unic, dar toți, indiferent de locul în care trăiesc, sunt copii și au nevoie de aceleași lucruri și de aceleași bucurii”, a spus educatoarea Elena Neculai, care, alături de colegele sale Florentina Georgescu și Gina Teslaru, a pus bazele proiectului „Copii pentru copii”.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Claudiu 9 ani ago

    Doamna Gina Teslaru mi-a povestit ca este director adjunct la gradinita unde functioneaza si ca s-a ocupat in mod deosebit de papusi!

  • ionela_laura 9 ani ago

    Director adjunct? Sa fim seriosi…