Prima paginăActualitateRural

Dan Vasile Constantin renunță la ApaServ, Constantin Iacoban cere demisia directorului general

Dimensiune text

Consilierul judeţean Dan Vasile Constantin a anunţat, în cadrul şedinţei legislativului judeţean de vineri, 14 august, că a renunţat la a fi membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a operatorului de apă ApaServ. „Am luat această decizie din lipsă de timp, nu din alte motive”, a spus Dan Vasile Constantin.

Fostul membru al AGA a adăugat că ApaServ este o societate care funcţionează în parametri normali, dar că se fac presiuni şi că există riscul ca firma să ajungă la faliment. „Eu vin din economia reală şi am văzut ce este acolo. Sunt multe lucruri reale, pe care nimeni nu vrea să le spună. De puţin timp au înţeles şi cei din conducerea ApaServ că lucrurile trebuie spuse şi au început să comunice. Un lucru despre care nimeni nu vorbeşte este numărul de salariaţi. Am văzut la alte companii din ţară – şi cred că se va face şi la ApaServ – un audit al încărcării angajaţilor. Acest audit se poate face pe fonduri europene, fără ca bugetul companiei să fie afectat. Cred că, în urma acestui audit, peste 30% dintre angajaţi vor trebui să plece. Sunt lucruri care dor, dar sunt reale şi trebuie spuse”, a afirmat Dan Vasile Constantin.

Dacă fostul membru AGA consideră conducerea ApaServ una performantă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ este de altă părere. Acesta a cerut demisia managerului general Cătălin Dughir. „Eu cred că acolo trebuie schimbat omul, fiindcă la această companie s-au adunat nişte lucruri. În curând, vom avea răspunsuri la ele”, a declarat Constantin Iacoban.

FOTO: Dan Vasile Constantin şi Constantin Iacoban

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Este urgent necesar desfiintarea la toate unitatile cu capital public a formei de conducere AGA,INTRUCAT ACESTI PARAZITIincaseaza diurna fara sa intereseze activitatea unitatii. Forma de conducere trebuie sa fie comitetul director cu persoane din unitate fara retriburii suplimentare si controlati prin audit de catre de catre forul tutelar .Numai prin eliminarea acestor indemnizatii,reducerea personalului supraincarcat ,reducerea numarului de autoturisme,precum si diminuarea salarilor nesimtite ale conducerii, tariful la apa se reduce considerabil,dar acest lucru nu se poate realiza cu aceasta conducere.Directorii trebuie angajati pe un singur an cu prelungire daca realizeaza criterile de performanta stabilite la angajare.Parlamentarii trebuie sa emita o lege clara in acest sens si sa nu se ocupe de salarile si pensile lor intrucat nimeni nu ia obligat sa fie parlamentar,stiind de la inceput indemnizatia ce o va primi.
    Un cetatean indignat.