Curți inundate de ploi în cartierul Petru Rareș

HomeActualitate

Curți inundate de ploi în cartierul Petru Rareș

 

Ploile din acest final de săptămână și-a produs efectele și în Roman, acolo unde mai multe curți au fost inundate. Probleme deosebite au fost în cartierul Petru Rareș, acolo unde, de ani, rețeaua de canalizare nu a acoperit toate locuințele, iar rețeaua de preluare a apelor pluviale nu a existat. Vestea bună este că această problemă se va rezolva în acest an.

„Cantităţile importante de precipitaţii înregistrate la finele acestei săptămâni au necesitat intervenţia Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei municipiului Roman. Astfel, sâmbătă, 13 mai, între orele 18.30 – 22.45, reprezentanţii Serviciului au intervenit cu două motopompe pentru evacuarea apei pluviale din zona străzilor Avram Iancu-Petru Rareş. Pentru a se evita astfel de probleme pe viitor, s-a dispus deja demararea procedurii de licitaţie pentru realizarea reţelei de canalizare şi preluare apă pluvială în acest cartier. Lucrările, estimate la 2 milioane de lei, ar urma să înceapă pe 1 iunie, dacă nu vor exista contestaţii la licitaţia aflată în procedură finală, de evaluare”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

Duminică dimineaţă, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă a acţionat și pentru degajarea şi montarea unui stâlp aparţinând Telekom, prăbuşit pe carosabil la intersecţia străzilor Bogdan Dragoş şi Vasile Lupu.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0