HomeReligie

Cursuri biblice organizate de Parohia „Precista Mică”

Sala Mică a Casei de Cultură din Roman a găzduit, săptămîna trecută, cursuri biblice organizate de Parohia „Precista Mică” din Roman. La aceste întîlniri au participat zilnic, timp de o săptămînă, între 50 și 70 de persoane, cu profesii din toate domeniile vieții sociale.

 

Aceste întîlniri, moderate de preotul Mihăiță Popovici, doctor în studii biblice, au avut și o temă comună de discuție. „În ultimele decenii, o problemă care dezorientează și înfricoșează oamenii și care a condus la apariția unor teorii dintre cele mai diverse este legată de sfîrșitul lumii. Am propus ca temă de discuție pentru aceste întîlniri cartea «Apocalipsa», o interpretare profetică a istoriei. Am dorit să se știe, dincolo de orice interpretare, că Dumnezeu nu se întoarce niciodată împotriva creației sale. Această «Școală de vară» s-a înscris în programul catehetic al Parohiei «Precista Mic㻄, a precizat preotul Mihăiță Popovici.

Acest tip de întîlniri reprezintă un preambul la crearea, în Roman, la proiectul preotului Popovici, a unui Centru de Studii Biblice în Roman. Acest centru se dorește a se concentra pe organizarea de întîlniri la nivel teologic pentru redescoperirea cuvintelor sacre ale Scripturii. Temele de natură biblică vor oferi, prin diversitatea formelor de prezentare, o deschidere deosebită pentru comunitate.

Comentarii

WORDPRESS: 0