Home

Cursul medaliilor olimpice ale românilor s-a stabilizat

Numărul medaliilor obținute de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Londra a rămas neclintit de vineri și pînă duminică.

 

Vineri, echipa masculină de sabie a României, formată din Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu, Rareș Dumitrescu și Alexandru Sirițeanu, a urcat pe treapta a doua a podiumului, o performanță excepțională, după o semifinală de vis cu cea a Rusiei (45-43), urmată însă de o finală în care băieții noștri nu s-au mai concentrat și au pierdut la scor, 26-45, în fața sabrerilor din Coreea de Sud. Cu argintul luat de sportivii pregătiți de fostul campion olimpic Mihai Covaliu, numărul medaliilor românești la Olimpiadă a ajuns la șapte, bilanț înregistrat înaintea începerii finalelor pe aparate la gimnastică, de duminică.

Numărul disciplinelor sportive în care se va mai concura la această ediție a Jocurilor Olimpice, pînă la finalul său, s-a împuținat. Puține au mai rămas și probele în care sportivii români pot emite pretenții la medalii. Deocamdată, avem o singură medalie de aur, cea a lui Alin Moldoveanu, la tir. Londra 2012 va rămîne în statistici și ca ediția în care s-a întrerupt șirul medaliilor olimpice ale românilor la canotaj, după o serie de opt cu prezențe pe podium.

 

Medalii ale românilor la Olimpiada londoneză

 

Aur
– Alin Moldoveanu, tir, pușcă aer comprimat.

Argint
– Alina Dumitru, judo, categoria 48 kilograme;
– Corina Căprioriu, judo, categoria 57 kilograme;
– Roxana Cocoș, haltere, categoria 69 kilograme;
– echipa masculină de sabie: Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu, Rareș Dumitrescu și Alexandru Sirițeanu.

Bronz
– echipa feminină de gimnastică: Sandra Izbașa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar și Diana Chelaru;
– Răzvan Martin, haltere, categoria 69 kilograme.

România ocupa locul al 20-lea cu acest bilanț, duminică, la ora 16. Luni, 6 august, va avea loc partea a doua a finalelor pe aparate la gimnastică. Ne reprezintă Sandra Izbașa, Cătălina Ponor și Diana Bulimar, ce pot fi urmșrite de la ora ora 16. La ora 11., Iosif Chirilă va concura în calificări la canoe, 1000 metri.

Comentarii

WORDPRESS: 0