Prima paginăSocialEducatie

Curs de accesat studii peste hotare, la „Vasile Sav”

Dimensiune text

Liceul a găzduit o întâlnire a Grupului Educativa cu elevii de clasa a XII-a.

 

Elevi din ultimii doi ani de liceu, cei mai mulți aflați deja în clasa a XII-a, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, au participat marți, 29 octombrie, la o întâlnire,, cu reprezentanți ai Grupului Educativa din Iași, despre oportunitățile de studii în străinătate.

„A fost o întâlnire care a avut drept scop consilierea și orientarea elevilor care doresc să meargă la studii universitare în străinătate. S-a făcut o prezentare a ofertelor universităților din câteva țări europene, de la programele de studiu la condițiile din campus și taxele ce trebuie achitate. De asemenea, a fost prezentată în detaliu procedura de admitere, cum se întocmește și se depune aplicația. Elevii au fost foarte interesați și au pus întrebări punctuale, legate de cazare, de cheltuielile de socializare, de cheltuielile de transport din fiecare zonă în parte, de oportunitâățile de a munci pe perioada studiilor și de posibilitățile de angajare după finalizarea cursurilor”, a spus profesoara Marelena Ungureanu, consilier educativ la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”.

Grupul Educativa este un grup de companii private și organizații non- guvernamentale ce dezvoltă și promovează împreună proiecte și servicii ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală. Printre acestea se numără și campaniile de promovare a studiilor în străinătate în rândul liceenilor. Întâlnirea de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” a fost organizată pe baza rezultatelor din anii trecuți și a faptului că, în baza de date a Grupului Educativa, există doi absolvenți de la „Vasile Sav” care, anul trecut, au plecat la studii în străinătate ca urmare a acestor întâlniri.

COMENTARII

WORDPRESS: 0