„Curățenia de primăvară începe cu noi, pentru noi!”

Primăria Roman și Ziarul de Roman invită romașcanii să participe la concursul pentru curățenia de primăvară. Proiectul, care s-a bucurat de succes și în anii trecuți, are în vedere zonele verzi, părculețele de joacă, aleile dintre blocuri, parcările, platformele gospodărești, căi de circulație rutieră și pietonală, grădinile și balcoanele personale. Cei mai gospodari dintre cetățenii orașului vor fi premiați de Primăria Roman și Ziarul de Roman. Cei care vor să participe la acest concurs o pot face până pe 29 aprilie.

 

 

Luni, Primăria Municipiului Roman a dat startul concursului „Curățenia de primăvară începe cu noi, pentru noi!”. Reprezentanții Primăriei municipiului Roman doresc implicarea tuturor romașcanilor, fie persoane fizice sau juridice, grădinițe, școli, licee, a tuturor instituțiilor educaționale, asociații de proprietari, organizații și asociații non-profit, societăți comerciale, instituții publice. Se intenționează salubrizarea întregului municipiu: zonele verzi, părculețele de joacă, aleile dintre blocuri, parcările, platformele gospodărești, căi de circulație rutieră și pietonală, grădinile și balcoanele personale.

„Cred că este momentul ca unele persoane să-și reorganizeze balcoanele. Când am predat cheile locuințelor sociale către 23 de familii, am văzut câteva balcoane într-o organizare perfect… dezorganizată și care necesită, din respect pentru propriii locatari, dar și pentru cei din jur, o amenajare totală”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, referindu-se la unele apartamente din Aleea Revoluției, ale căror balcoane arătau mai mult a tomberoane de gunoi.

Concursul „Curățenia de primăvară începe cu noi, pentru noi!” se defășoară în perioada 25 martie – 29 aprilie și se adresează tuturor romașcanilor, indiferent de vârstă. Înscrierea la concurs se poate face pe e-mail sau personal, prin completarea unei cereri tip care se găsește la Biroul Unic al Primăriei municipiului Roman. Adresa de e-mail la care concurenții se pot înscrie la concurs este: mediu@primariaroman.ro.

Concursul constă în curățenia domeniului public, dar și a celui privat, adiacent zonei de rezidență sau a locului de muncă, și înfrumusețarea zonelor verzi, a locurilor de recreere și a zonelor de utilități. Câștigătorii vor fi desemnați de către Primarul municipiului Roman, în urma verificărilor efectuate de comisia implicată în concurs.

„Ca sugestie, puteți planta un copac împreună cu copilul sau nepotul dumneavoastră, chemați familia sau colegii să vă ajute la curățenia spațiului din imediata apropiere a locuinței, împreună cu elevii «înfiați» un spațiu verde și aveți grijă de el, igienizați spațiile de depozitare a deșeurilor menajere”, a precizat primarul municipiului Roman.

Pentru o mai bună autoevaluare, concurenții pot consulta grila de punctaj, care este afișată pe site-ul Primăriei municipiului Roman – www.primariaroman.ro – la categoria „Ultimile știri”, dar poate fi consultată și în edițiile-printată și online-Ziarului de Roman. Pentru informații suplimentare, poate fi apelată inspectorul Irina Scorțanu, la numărul de telefon 0233 208.622 sau 0735.67.80.80.

Punctajul maxim care poate fi acordat este de 35 de puncte, în condițiile în care se oferă cinci puncte din partea comisiei pentru continuitate în proiectul demarat în anii precedenți. Stabilirea premiilor se va face pe baza raportului întocmit de comisia de

evaluare. Premiile vor fi oferite de Primăria municipiului Roman  și Ziarul de Roman, partenerul media al acestui proiect.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 5 ani

    Hai romascani la facut curatenie in parculete ca sa aiba unde de juca copiii (pardon, kaka cainii) unora !!
    PS Ce premiu dati pentru cei care isi scot cainii la …usurare pe spatiile verzi (pai cum altfel?! / ka daka are vreun blocaj!) la prima ora ??????///