Prima paginăNeamt

Curățenia de pe malul apelor este verificată prin ordin de ministru

Dimensiune text

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Ana Varga, va trimite controale în județul Neamț, pentru a verifica îndeplinirea planurilor de măsuri dispuse de la minister, dar și pentru a verifica sesizările primite din partea cetățenilor.

 

 

O verificare va fi realizată pe malurile cursurilor de apă, pentru a se vedea dacă acestea au fost curățate (foto).
„Cei de la Apele Române au avut sarcină să sprijine autoritățile locale, inclusiv cu utilaje, pentru a face o salubrizare a cursurilor de apă încă din primăvară. Din experiența mea, de când eram secretar de stat, știu cum se depozitează gunoaie pe malul cursurilor de apă, deșeuri lemnoase și de alte feluri și, atunci când vin ape mari, gunoaiele formează în dreptul podurilor adevărate baraje și pun în pericol viața oamenilor și rup aceste poduri și podețe”, a afirmat ministrul Lucia Varga. De verificări va avea parte și administrația publică locală de la Farcașa, în urma unei sesizări primite la București privind tăierile ilegale din pădurile de pe teritoriul comunei.

Primarii i-au cerut ministrului Varga să rezolve problemele legislative pentru o mai bună protejare a pădurilor și pentru a stopa furtul de lemne. Ministrul a dat asigurări că aceste realități au stat la baza modificărilor propuse la legea codului silvic, modificări ce vor fi supuse dezbaterii Parlamentului. În plus, se dorește realizarea unui statul al personalului silvic, cu reguli clare, pentru a nu mai exista cazuri de pădurări care sunt de partea hoților de lemne.

La întâlnirea dintre ministrul Lucia Varga și primarii din județ au participat Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț, prefectul George Lazăr, subprefectul Daniela Soroceanu, Ioan Nițică, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, deputatul Dorinel Ursărescu, Eduard Corduneanu, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Neamț, precum și reprezentanți ai Apelor Române și ai Direcției Silvice.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0