Prima paginăSport

Cupa Zilelor Școlii „Vasile Alecsandri” a reunit patru generații de handbaliști

Dimensiune text

Cu prilejul aniversării a 180 de ani de la înființarea Școlii „Vasile Alecsandri” din Roman au fost organizate și competiții sportive la handbal, șah și tenis de masă.

 

 

Handbalul, cel puțin, este un domeniu în care elevii de la Școala „Vasile Alecsandri” sînt primii în oraș și chiar în județ, echipele reprezentative ale instituției fiind mereu prezente în fazele avansate ale Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Responsabilul principal cu rezultatele mari din amintita disciplină sportivă este profesorul Ioan Ungureanu.

„Punctul culminant al acestei aniversări, pentru mine în mod special, a fost reunirea handbaliștilor din patru sau chiar cinci promoții ale școlii, foști campioni județeni, participanți la turnee zonale și finale ale campionatelor naționale școlare și ale campionatelor naționale de handbal ale juniorilor. Mă refer la elevi sportivi care au jucat sau joacă la echipe ale Liceului cu Program Sportiv Roman. Am rămas surprins, foarte plăcut, de numărul mare de foști elevi, handbaliști, care au venit la această aniversare. Eram sigur că vom organiza o competiție, dar am fost pus în dificultate, una fericită, cînd am văzut cîți au venit. Astfel, am ajuns în situația de a lărgi aria competiției. Am avut trei echipe sub denumirea «Actualii» și încă două numite «Absolvenții». A fost o mare bucurie pentru mine să revăd foști elevi, să văd sala arhiplină, cu părinți, copii, bunici. A fost o competiție extraordinară, o propagandă pentru handbal, o fericire”, a spus Ioan Ungureanu, cel care a lansat, printre alții, în sportul de mare performanță, handbaliste precum Maria Imbrișcă – Chirica (fostă jucătoare la Relonul Săvinești), Iuliana Sescu, Camelia Tătaru – Bucur (Relonul, Silcotub Zalău – două sezoane golgheter în prima ligă de senioare a României), Simona Popa – Spiridon (jucătoare care a evoluat la echipe mari din Europa, Hypo Viena și Gyor) și, nu în ultimul rînd, Tereza Tamaș – Pîslaru (vicecampioană mondială, fostă jucătoare la Oltchim Rîmnicu Vîlcea, acum componentă a vicecampioanei Serbiei).

Toate jucătoarele menționate au fost eleve ale lui Ioan Ungureanu și componente ale loturilor naționale de juniori, tineret și seniori ale României.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0