Prima paginăSport

Cupa „Roman Vodă Muşat” la handbal feminin – ediția a VI-a

Dimensiune text

Miercuri şi joi, 28 şi 29 august, vor avea loc întrecerile ediţiei a şasea a Cupei „Roman Vodă Muşat”, la care vor participa HC Zalău, CSM Bucureşti şi HCM Roman. Echipa romaşcană va juca ambele meciuri miercuri, de la ora 10 cu HC Zalău şi de la ora 18 cu CSM Bucureşti, ultimele verificări înainte de începerea campionatului.

Într-o formulă restrânsă faţă de anii trecuţi, cea de a VI-a ediţie a turneului numit Cupa „Roman Vodă Muşat” se va desfăşura în 28 şi 29 august, la Sala Sporturilor din Roman. Programul competiţiei organizată de Primăria Roman este următorul: HCM Roman – HC Zalău (miercuri, ora 10), HCM Roman – CSM Bucureşti (miercuri, ora 18), HC Zalău – CSM Bucureşti (joi, ora 10).

În ediţia precedentă, una internaţională, care a adunat la start echipe din patru ţări, Macedonia, Turcia, Ucraina şi România, HCM Roman a câştigat toate cele trei meciuri şi a cucerit trofeul. Formaţia romaşcană a învins în prima partidă, cu 30-24 (18-10), reprezentanta Ucrainei, Kherson HC Dnipryanka, după ce a condus, în câteva rînduri, la zece goluri diferenţă. Principala marcatoare a HCM Roman a fost, cu opt goluri, bulgăroaica Radina Krumova. Vişan, Horobeţ (3 goluri), Stoleru (3), Agrigoroaiei (1), Iuganu (2), Pavăl, Garipova (1), Marin (3), Genkova (1), Gherman (3), Goran (3), Din (1), Amoagdei (1) şi Polocoşer au mai jucat în acel meci. Apoi, HCM Roman a învins cu 28-25 Muratpaşa Belediyesi SK Antalya, campioana Turciei. În partida finală, cu Metalurg Skopje (Macedonia), HCM Roman a învins cu 23-22, dar echipa oaspete a dominat şi a condus mai mult de jumătate de meci. La pauză, scorul era defavorabil formaţiei gazdă, 8-11, în conformitate cu cele petrecute pe teren. Un atu al echipei romaşcane a fost portarul Andreea Polocoşer, cea care obligat publicul, dar şi adversarele, cu modestia, seriozitatea şi valoarea carecterisice, să aplaude fără zgârcenie. Nu este la îndemîna oricui să pareze trei aruncări într-un interval de mai puţin de zece secunde.hcm

Premiatele de atunci: Martina Pavici (Muratpaşa) – golgheter (18 goluri), Andreea Polocoşer – cel mai bun portar, Mirijeta Bajramovska (Metalurg) – cel mai tehnic jucător, Gulnara Garipova – miss turneu.

Lotul HCM Roman, acum: Tereza Ludmila Tamaş Pâslaru, Paula Vişan Teodorescu, Andreea Polocoşer, Carmen Soleru, Ana Maria Horobeţ, Raluca Agrigoroaei, Ana Maria Iuganu, Paula Pavăl, Gabriela Mihalschi, Radina Krumova, Radostina Genkova, Roxana Joldeş, Oana Chitacu, Daniela Băbeanu, Monica Amoagdei, Tamara Bokaric, Ștefania Bălăceanu şi Alina Ciurdea.

În sezonul de pregătire, HCM Roman a câştigat, cu două excepţii, toate jocurile amicale. Singurele înfrângeri au fost cele cu HC Zalău şi Corona Braşov, la turneul de săptămâna trecută.

Campionatul primei ligi feminine de handbal, unul în care, începând cu ediţia 2013-2014, vor fi şi faze play-off (primele şase clasate) şi play-out, va începe săptămâna viitoare. HCM Roman, grupare care a aniversat în acest an un deceniu de prezenţă constantă în Liga Naţională, va juca în deplasare, în etapa I, cu Universitatea Jolidon Cluj, în 4 septembrie.

leoreanu raport 00„Lot de titulare”

Laurenţiu Dan Leoreanu (primarul Romanului, preşedinte de onoare al clubului): „La cererea antrenorilor şi a jucătoarelor, am organizat un turneu mai suplu. Se acuză şi, datorită jocurilor puternice din ultima perioadă şi a deplasărilor, o stare de oboseală, drept pentru care dorim menţinerea stării şi a tonusului bune pentru competiţie, dar fără să forţăm mai mult decât este necesar, pentru că, dincolo de aceste turnee, important este campionatul pe care-l aşteptăm şi unde sperăm să obţinem rezultate frumoase. Este ultima fază a pregătirilor pentru noua ediţie a Ligii Naţionale. Sperăm să se aşeze formula de start şi, în acelaşi timp, oricare dintre jucătoarele de pe bancă să intre aibă randament când intră la joc. Îmi doresc un lot de titulare şi o clasare cât mai sus, în primele patru sau cinci locuri, la finalul campionatului 2013-2014”.

 

Ciocan Ionel„Se vede un progres al fetelor”

Ionel Ciocan – director general al SC Rossal SRL Roman, membru în Consiliul de Conducere al HCM Roman: „Din cele petrecute la turneele de la Bucureşti şi Zalău se vede un progres al fetelor. Aş vrea ca, în ediţia de campionat care va începe în curând, echipa noastră să fie o surpriză plăcută şi să se califice în cupele europene”.

 

 

 

 

 

Munteanu - vicepresedinte„Avem o echipă bună, care a început să se omogenizeze”

Costel Munteanu – vicepreşedinte HCM Roman: „Sunt ultimele meciuri de verificare înainte de startul sezonului competiţional, unul care va fi în 4 septembrie pentru noi, când vom juca la Cluj. Avem antrenor nou şi echipă bună, care a început să se omogenizeze. Comparativ cu sezonul trecut, la începerea şi pe parcursul său, se vede o creştere de formă. Echipa joacă altceva. Am încredere că, până la începutul campionatului, staff-ul tehnic va rezolva ce mai este de rezolvat pentru ca rezultatele să fie pe măsura aşteptărilor”.

 

 

 

Pera - antrenor principal„Am găsit la Roman oameni inimoşi, cu care am o colaborare foarte bună”

Florentin Pera – antrenor principal la HCM Roman: „Sunt mulţumit de felul în care au răspuns şi s-au angajat jucătoarele în pregătire, cu tot cu partidele disputate. Am avut creştere de la joc la joc, de la uşor la mai greu, cu adversari din ce în ce mai puternici. Această stare de lucruri ne dă încredere. Avem atitudine în joc. Le-am cerut să aibă mentalitate de învingătoare indiferent de adversar, chiar dacă a fost vorba de jocuri amicale. Nou-venitele s-au integrat destul de bine, dar a fost şi puţin timpul, cu mingea, în care s-au pregătit alături de actualele colege. Rămân de pus la punct relaţiile de joc până la începutul campionatului. Partenerele de întrecere de la Cupa «Roman Vodă Muşat» sunt echipe care ne-au invitat la turneele lor. În Bucureşti am câştigat. Pe de altă parte, sunt două echipe cu stiluri diferite şi acest lucru este benefic pentru noi, înainte de startul ligii. Ambele au făcut achiziţii importante în ultima săptămână şi se vor înscrie în lupta pentru un loc în play-off. La aceste ultime două jocuri amicale ale noastre de la Roman este foarte important să nu avem accidentări, să începem campionatul cu tot lotul valid. Vom urmări, în special, pregătirea jocului cu Universitatea Cluj, din prima etapă. Nu vrem neapărat să forţăm la maximum şi ne vom axa pe repetarea combinaţiilor tactice, dar vom şi intra cu gândul de a câştiga. Vom încerca să jucăm cât mai exact şi să eliminăm greşelile. Știm unde am greşit în turneul trecut de la Zalău. Am ales varianta cu trei echipe la acest turneu întrucât ne aşteaptă o deplasare lungă la Cluj şi, de aceea, vom juca ambele meciuri în prima zi a turneului de la Roman, pentru a mai câştiga o zi. În ce priveşte lotul, Iuganu este încă la recuperare. Horobeţ, care nu a jucat la Zalău, este refăcută şi va juca. Pavăl este încă nerefăcută după o ciocnire la antrenament. Îşi va reveni în câteva zile şi va fi aptă la debutul campionatului. Celelalte jucătoare sunt valide, având doar uşoare contuzii după turneul foarte tare de la Zalău. Altfel, sunt foarte mulţumit de condiţiile de aici. Am găsit oameni inimoşi, în frunte cu domnul primar, cu care am o colaborare foarte bună şi care se implică pentru crearea condiţiilor optime pentru performanţă”.

Primăria Roman și SC Rossal SRL Roman susțin echipa HCM Roman

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0