Home

Cupa Municipiului Roman a ajuns în faza finalelor

Concursul de tenis de câmp de categoria 1, organizat de Tenis Club Municipal Roman pe terenurile din Parcul Municipal Roman, cu sprijinul Primăriei Roman, a ajuns în faza finalelor la grupele mici de vârstă, 10 și 12 ani.

Răzvan Druțu (TCM) a jucat ieri, după închiderea ediției, semifinala grupei 10 ani, cu Alexandru Cocuț (Micul As Iași), favoritul numărul 1.

În grupa I la categoria 12 ani, Matei Băncescu (foto alături de antrenorul Ioan Isciuc) a câștigat două partide și a pierdut una, clasându-se pe locul secund, poziție care îi dă dreptul să joace pentru medalia de bronz cu ocupantul locului al doilea, din cealaltă serie, desfășurată tot pe sistemul fiecare cu fiecare, pe tablouri cu câte patru jucători. Matei Băncescu i-a învins cu 6-3, 6-4 pe Matei Moisă (TCM) și cu 6-1, 6-3 pe colegul său de club Petru Doboș. A pierdut, 0-6, 0-6 în fața favoritului principal, Răzvan Aghion (CFR Iași).

În cealaltă serie de la categoria 12 ani, Victor Grigoraș (TCM) a avut meci decisiv, pentru ocuparea poziției a doua, cu băcăuanul Matteo Maxim. Până la partida înainte menționată, Victor avea meci câștigat, 6-1, 6-3 cu George Toader, respectiv înfrângere, 0-6, 1-6, la Tudor Livezeanu (Kym Star Piatra Neamț), ocupantul locului I în seria a II-a.

La 12 ani feminin, pe tabloul final sistem șah de patru jucătoare, în primul meci s-a înregistrat rezultatul: Bianca Andrei (Coreco Iași) – Beatrice Pîrțac (CA Roman) 6-0, 6-1. Cel mai lung meci al turneului, unul mai mult decât epuizant, a fost cel dintre Adela Fărcășel și Patricia Netedu, ambele de la TCM Roman. Adela a câștigat cu … 6-7(4), 7-6(3), 7-6(3). Disputa pentru locul al doilea se va da între cele trei reprezentante ale Romanului, ieșeanca Bianca Andrei arătându-se în formă foarte bună.

Marți au intrat în concurs și sportivii de la categoria 14 ani, pe tablouri șah de câte patru jucători. În grupa I, George Nanu (CA Roman) l-a învins cu 6-3, 6-3 pe Dan Roșu (CA). În cealaltă, Dan Junior Nanu, vărul lui George, l-a învins cu 6-0, 6-1 pe Ștefan Farcaș (TCM).

Comentarii

WORDPRESS: 0