Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeActualitate

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

prognoza-meteo-680x365Vremea va fi oscilantă din punct de vedere termic, dar şi al precipitaţiilor, meteorologii estimând, pentru următoarele două săptămâni, temperaturi maxime de la 22 la 29 de grade, precum şi intervale de ploi însemnate cantitativ, mai ales între 2 şi 7 iunie, la nivelul întregii ţări, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 30 mai – 12 iunie, publicată luni.

În Moldova, după un început de săptămână cu vreme caldă şi o medie regională a maximelor de 26-28 de grade, temperaturile diurne vor scădea treptat până la aproximativ 22 de grade, în 3 şi 4 iunie, valori sub cele obişnuite în această perioadă. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, astfel că, la sfârşitul intervalului, se vor înregistra, din nou, 26 – 27 de grade. Temperaturile minime vor varia de la o medie de 14 grade, în prima săptămână, la 11 – 12 grade între 7 şi 9 iunie, urmând a creşte, din nou, spre 14 grade în ultimele zile. Fenomenele specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse în zilele de 31 mai, 2 şi 3 iunie, când sunt de aşteptat şi cantităţi de apă mai însemnate, dar ploi slabe, pe spaţii restrânse, sunt posibile şi în restul intervalului.

În Dobrogea, până în data de 3 iunie, temperatura aerului va fi în scădere, de la medii ale maximelor de 26 – 27 de grade (mai ridicate decât cele normale), până la medii de 21 de grade (uşor sub cele obişnuite în această perioadă). Ulterior, valorile termice diurne vor oscila în jurul a 23 de grade până la sfârşitul intervalului de prognoză, când vremea se încălzeşte uşor. Temperaturile minime nu vor suferi modificări semnificative de la o zi la alta şi se vor încadra, în medie, între 14 şi 17 grade. Ploi de scurtă durată, însoţite şi de descărcări electrice, vor fi posibile pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în zilele de 2 şi 3 iunie acestea se vor semnala pe spaţii extinse şi, izolat, se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

La munte, regimul termic se va menţine uşor mai ridicat decât cel normal în această perioadă, cu precădere la începutul şi sfârşitul intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor oscila, în medie, între 14 şi 18 grade, iar valorile medii nocturne vor fi cuprinse între 6 şi 9 grade. Vremea va fi instabilă pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar fenomenele specifice vor avea o intensitate mai mare şi se vor semnala pe arii mai extinse în 30 mai, precum şi în intervalul 2-7 iunie, când sunt aşteptate şi cantităţi de apă mai însemnate.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0