CUM VA FI VREMEA ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

CUM VA FI VREMEA ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Dimensiune text

prognoza-meteo-680x365Regimul termic se va încadra, în general, în limite normale pentru perioada din calendar la nivelul întregii ţării, cu excepţia unor scurte intervale de timp, când vremea se va răci şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, în unele zone, iar la munte sub formă de ninsoare, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă în intervalul 7 – 20 martie, publicată luni.

În Moldova, în primele două zile, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în aceasta perioadă, media regională a temperaturilor maxime fiind de 15 – 16 grade, iar a celor minime de 4 – 6 grade. În intervalul 9 – 14 martie, valorile diurne se vor apropia de normalul perioadei, respectiv o medie a acestora de 8 – 10 grade, dar minimele se vor menţine peste mediile multianuale, media regională urmând a se situa în jurul valorii de 3 grade. În a doua săptămână de prognoză, vremea va deveni uşor mai rece decât în mod obişnuit în această perioada a anului, cu maxime, în medie, de 6 – 8 grade şi minime situate în jurul valorii de -2 grade. Temporar, vor fi ploi, pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ pe 10 şi 11 martie. În restul intervalului, precipitaţiile vor fi pe arii restrânse, cu menţiunea că, mai ales în nordul regiunii, după data de 15 martie, vor fi posibile precipitaţii mixte.

La munte, în primele două zile ale intervalului, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel că media celor maxime va fi de 5 – 8 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius. Ulterior, vremea se va răci treptat, urmând să devină mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă după data de 14 martie, când se vor înregistra maxime preponderent negative, iar minimele vor coborî până la valori medii de la -8 la -6 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, însă probabilitatea pentru cantităţi mai însemnate va fi mai mare în cursul zilei de luni (7 martie) şi în noaptea de luni spre marţi (7 spre 8 martie), precum şi în intervalul 9 – 11 martie. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în primele zile ale intervalului, apoi vor fi şi ninsori.COMENTARII

WORDPRESS: 0