Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

După o primă săptămână cu vreme răcoroasă, cu valori termice mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, vremea se va încălzi treptat, până la valori maxime spre 26 de grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va exista pe tot parcursul intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 25 mai – 7 iunie, publicată luni.

În Moldova, în intervalul 25 – 31 mai, regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 16 și 19 grade și minime de 8 – 9 grade. Ulterior datei de 31 mai, valorile termice vor crește treptat, maximele ajungând spre medii în jurul a 26 de grade în zilele de 5, 6 și 7 iunie, pornind de la medii de 19 – 20 de grade în ziua de 01 iunie. Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 8 grade în prima zi a lunii iunie, spre 14 grade în nopțile de 06 și 07 iunie. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză

La munte, în prima săptămână a intervalului, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel, maxima va fi de 7 – 8 grade în medie, iar temperatura minimă de 1 – 2 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că, până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade în zilele de 5, 6 și 7 iunie, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0